AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

ESTAFES TRADICIONALS

 

Estafa de l'estampeta
La víctima és abordada per una persona que aparenta ser un disminuït psíquic, i que ensenya una bossa plena de bitllets. L'estafador no dóna cap importància al que porta i diu a la víctima que a la bossa porta estampetes. És en aqueix moment quan un altre casual ciutadà s'acosta i convenç la víctima perquè li compre la bossa a l'estafador i, fins i tot, l’acompanya al banc perquè no li passe res. Quan la víctima obri la bossa comprova que no conté bitllets, sinó retalls de paper.


Els trilers
Són freqüents en fires i mercadets. Un grup de llestos posen en una taula o caixa de cartó, tres gobelets i una boleta, i comencen a fer com si apostaren a endevinar sota quin gobelet està la boleta. Sempre guanyen. Quan us convencen per a jugar, encerteu sempre, fins que jugueu una quantitat important. L'estafador que mou la boleta té una habilitat especial per a ocultar la boleta, de manera que mai no l’encerteu.


Estafa del natzaré
L'estafador crea una societat mercantil que comença a efectuar compres a uns incauts proveïdors. Abona en un principi les primeres adquisicions en efectiu, fins que aconsegueix obtenir la seua confiança. Els proveïdors estan contents perquè els paguen amb diners efectius, en entregar l’encàrrec; per tant, no protesten quan els fa una compra realment gran i utilitza com a pagament lletres de canvi i pagarés, domiciliats contra comptes bancaris sense fons, i, abans que vença el primer termini, l'estafador ha venut tot a meitat de preu i ha desaparegut.


Estafa del tocomocho
L'estafa sol desenvolupar-se en llocs de trànsit (estacions, caixers, etc.). Una persona s’acosta a vosaltres amb un bitllet de loteria premiat i us diu que no el pot cobrar. Aquest vol vendre-vos-el per molt menys del premi que conté. Per donar més credibilitat, interromp un altre aparent transeünt (ganxo) que sol afirmar l'autenticitat del premi i exhibeix un llistat de bitllets premiats en un periòdic antic. Vosaltres, víctimes, accediu a aportar la quantitat del diners premiats, i quan aneu a recuperar-los, a la finestreta de la loteria, comproveu que el bitllet és fals.


Estafa de l'instal·lador
Els estafadors van al domicili de la víctima. Van vestits amb una granota de treball i, normalment, manifesten que són instal·ladors d'una empresa de gas i que volen realitzar una revisió tècnica. Generalment, es limiten a canviar un tros de la goma del gas i, posteriorment, cobren preus abusius. Comproveu que realment són els operaris de l'empresa subministradora.

ESTAFES AMB DINERS I TARGETES


Bitllets tintats

Es mostra un maletí ple de cartolines negres a la víctima. La primera és un bitllet enfosquit amb tinta que en mullar-lo amb un producte màgic es converteix en un bitllet. Us ofereix per un mòdic preu el maletí i el producte per  netejar-los, però tots els altres són simples cartolines negres.

Estafa del reembossament
Les víctimes paguen 60 €, cadascuna, per rebre, contra reembossament, una invitació per tal d’anar a un congrés benèfic, suposadament organitzat per una agència informativa que desconeixia l'assumpte, on rebran un premi valorat en 2.000 €.


Estafa del correu electrònic i de la targeta visa
Rebeu un correu que us informa que us han de carregar en el compte una compra feta amb la vostra VISA, però que mai no s’ha fet. Us donen un número d'informació suposadament gratuït del tipus 906234567 que resulta ser un 906 molt car. En lloc d'això, i si haguéreu anat al vostre banc i haguéreu anul·lat el pagament directament, no us arribaria una factura de telèfon voluminosa.

Estafa del llaç libanés
La manera en què es realitza és la següent: els estafadors introdueixen l’anomenat llaç que sol ser, la majoria de les vegades, una cinta magnetoscòpica, generalment una pel·lícula de cassets de vídeo, perquè el caixer no reconega la introducció d'una targeta.

Així, la víctima, quan arriba al caixer per realitzar una transacció, de seguida comprova que la targeta s'ha quedat a la ranura i que no pot operar.
En aqueix moment, apareix un dels estafadors, es fa passar per un bon samarità i li ofereix ajuda. Li facilita el seu telèfon mòbil i li diu que es comunique amb la sucursal bancària perquè li ajuden.
A l'altre costat de la línia, es troba el segon estafador que demana a la víctima que marque vuit xifres al telèfon, les últimes quatre han de ser les del número de seguretat de la targeta de crèdit.
Quan s'ha realitzat aquesta operació, la víctima observa amb estupefacció que, a pesar de tot, que el caixer no torna la targeta de crèdit i, finalment, abandona el lloc, moment en el qual els estafadors aprofiten per recuperar-la i utilitzar-la, ja que coneixen el seu codi d'accés.

Duplicat de la banda magnètica
La tècnica de duplicar la banda magnètica és més sofisticada i,  per tant, proporciona beneficis més sucosos.

Sols cal recordar l'escàndol que va suposar la detenció d'una banda d'estafadors que duplicaven les dades de les targetes d'un peatge de l'autopista A-7.
La manera d'operar era senzilla, tenien dos camarades que duplicaven les targetes de crèdit a la cabina de peatge, amb un lector de bandes magnètiques portàtil de dimensions reduïdes.

Tècnica de la silicona

Menys artesana i complicada que la anterior, consisteix senzillament a introduir qualsevol tipus d'objecte que obstaculitze l'eixida de diners del caixer automàtic.
Una vegada que l'usuari, desesperat, abandona el caixer automàtic, els estafadors aprofiten per desbloquejar la terminal i traure’n els diners.

POSSIBLES ESTAFES A LES BORSES 906

Ofertes de treball

S'anuncien generalment a les pàgines d'ofertes d'ocupació dels diaris. Les teleoperadores realitzen un llarg qüestionari i prolonguen al màxim la duració de la telefonada. De vegades, sol·liciten, fins i tot, una fotografia o un currículum per escrit per donar una aparença de credibilitat a l'estafa. Però, en realitat, mai no es rep resposta ja que els treballs no existeixen.

Regals i premis
L'usuari rep una telefonada, una carta o un correu electrònic on és informat que ha guanyat un sorteig o que una empresa ha decidit fer-li un regal. Per a més informació, una línia 906. La telefonada a aquest número pot tenir diversos resultats: una convocatòria a una presentació comercial on s'intentarà que l'usuari compre un producte, l'assistència a la qual és indispensable per rebre el regal; l'explicació que el regal consisteix en diverses nits en un hotel o apartament, però amb la condició d'abonar el menjar o unes suposades despeses de gestió; la confirmació d'un fantàstic regal del qual únicament caldrà pagar unes despeses d'enviament sospitosament altes i, fins i tot, un llarg missatge enregistrat que avisa que totes les línies estan ocupades.


Pàgines web gratuïtes
Nombroses pàgines web, generalment eròtiques o pornogràfiques, que s'anuncien com a gratuïtes, condicionen el seu visionatge sempre que l'usuari instal·le, al seu ordinador, un programa de manera que s’oculta o dissimula que la seua funció és desconnectar el mòdem per tornar-lo a connectar a Internet, però mitjançant línies 906. Tenint en compte les elevades tarifes d'aquestes línies, els internautes poden arribar a pagar més de 60 € per una hora de connexió a la xarxa.


Línies eròtiques
De vegades, el que es presenta com una conversació eròtica es redueix a un simple enregistrament. Així mateix, els que atenen aquests telèfons fan el que poden, com en la resta de línies 906, per prolongar al màxim les telefonades.

ESTAFES AMB VENDES

Estafes multinivell o piramidals

Pretenen fer-vos venedor d'un producte exclusiu i molt car. El negoci que us proposen no és que en vengueu uns pocs, sinó que capteu a més persones perquè els venguen, i us prometen un percentatge dels beneficis que generen aquests.

Estafes “Invertiu en Borsa i feu-vos rics ràpidament sense arriscar"
Un suposat expert corredor de borsa us informa, confidencialment, que disposa d'informació privilegiada de determinades companyies que farà que apugen en la borsa una barbaritat. Solen ser persones persuasives i amb dots de comunicació, de manera que finalment li confieu els vostres estalvis. Després poden passar diverses coses: que desaparega amb aquests i no els torneu a veure, que la borsa siga l'encarregada que les vostres flamants accions acabades d'adquirir no servisquen per a res o que hi haja sort i guanyeu de casualitat alguns diners.

Estafes amb antiguitats o relíquies
Les antiguitats i relíquies són un dels objectes preferits pels estafadors, ja que si us trobeu amb una persona prou ingènua, és molt fàcil fer passar un llibre vell en alemany per la segona bíblia que va imprimir Guttemberg. Pel que fa a les relíquies religioses, la cosa és encara més senzilla per a l'estafador, ja que l'afany de posseir articles religiosos que van pertànyer als sants fa que la raó s'atordesca.


Estafes amb llibres
Podem distingir dues versions, d'una banda està el venedor d'enciclopèdies a domicili, que en nom d'una coneguda editorial, ofereix una enciclopèdia a un preu de ganga; això sí, que s’ha de pagar en efectiu. Després de fer efectiu el total de l'import, l'enciclopèdia no serà servida mai.

L'altra versió és prou més macabra, ja que l'estafador sense escrúpols llig les esqueles del periòdic i va a casa del difunt a entregar una bíblia caríssima que suposadament el finat havia comprat recentment. Moltes vegades, els familiars, emocionats, decideixen conservar aqueix últim record i accedeixen a pagar-la per ser l'últim desig del ser volgut.Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES