AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Notícies Benestar Social

CaixaBank i la Fundació “la Caixa” se sumen al projecte social Menjar a Casa de l’Ajuntament de Museros 

La col·laboració té una dotació econòmica de 14.000 € per ajudar als menors de famílies vulnerables del municipi

Aquest acord forma part de la campanya Amb tu més que mai per mitigar els efectes econòmics de la COVID-19

 

Museros, 1 de juny de 2020

 

CaixaBank en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” han donat suport al projecte de l’Ajuntament de Museros de Menjar a Casa per a menors amb famílies vulnerables, amb una donació de 14.000 €. Gràcies aquesta ajuda, Museros podrà continuar millorant la vida dels veïns i de les veïnes que més ho necessiten a causa de la crisis generada pel la COVID-19. Aquesta iniciativa gastro-social permet que aquelles famílies que tenen xiquetes o xiquets becats amb el 100 % del menjador, se’ls porte cada dia el dinar a casa i continuen tenint una dieta nutritiva, equilibrada i elaborada de dilluns a diumenge. 

 

A més, des que es va decretar l’estat d’alarma han augmentat les sol·licituds de famílies vulnerables al Departament de Serveis Socials perquè un gran nombre de veïns i veïnes de Museros s’han vist afectats per aquesta situació i per la falta de recursos econòmics per fer front a les necessitats bàsiques. No obstant això, hi ha una capacitat de reacció immediata d’aquest departament per ajudar el més ràpid possible, i per aquesta raó, s’ha ampliat la partida destinada a l’emergència social perquè volem poder atendre totes les persones i les seues peticions.

 

L’Ajuntament de Museros, i concretament Serveis Socials, continua treballant dur, de manera incansable i en equip per aconseguir pal·liar els efectes d’aquesta devastadora emergència social i donar suport a totes les persones més vulnerables que actualment s’han vist afectades per les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus.

 

El regidor de Benestar Social, i primer tinent d’alcalde, Vicente Pérez, explica: “Treballem per a les persones, i si sempre hem estat al seu costat per ajudar-les, ara en situacions com aquestes, més que mai. Des de l’Equip de Govern intentarem ajudar a tots els veïns i les veïnes de Museros que ens necessiten per aconseguir eixir totes juntes d’aquesta devastadora crisis”. 

 

La cooperació de CaixaBank s’emmarca dins del programa Amb tu més que mai, en el qual s’intenta recolzar tot tipus d’iniciatives per mitigar els efectes econòmics d’aquesta crisi sanitària i estar al costat de la societat en uns moments tan complicats i difícils en els quals la cooperació i col·laboració és més necessària que mai. 

L’Ajuntament de Museros amplia amb 200.000 euros el pressupost d’ajudes d’emergència 

Aquesta ampliació va destinada al Departament de Serveis Socials per tal d’ajudar les famílies de la localitat que més ho necessiten

El Departament de Serveis Socials ha passat d’atendre 25 famílies a més de 40, en els últims mesos, a causa de la crisis sanitària derivada del Covid-19

Museros, 7 de maig de 2020

 

L’Ajuntament de Museros continua treballant durament per millorar la vida dels veïns i de les veïnes de la localitat a causa de l’emergència sanitària provocada pel Covid-19. Especialment, es treballa de manera incansable des del Departament de Serveis Socials; per aquesta raó, l’Equip de Govern ha ampliat el pressupost d’ajudes d’emergència amb 200.000 euros més, dins del pressupost per a l’any 2020 que serà debatut i aprovat al mes de maig, per tal d’ajudar totes aquelles famílies del municipi que més ho necessiten en matèria de protecció i d’atenció primària social.

 

A més, el Departament de Serveis Socials treballa de valent per atendre la gran quantitat de sol·licituds que arriben diàriament al Centre Social de Dia, i amb una capacitat de reacció immediata per ajudar el més ràpid possible. En poc més d’un més, s’ha passat d’atendre una mitja de 20 o 25 famílies amb necessitats a més de 40 famílies, i és per això, que s’ha ampliat la partida destinada a l’emergència social perquè volem poder atendre totes les persones i les seues peticions.

 

L’Equip de Govern treballa, des del passat 12 de març, per evitar la propagació i transmissió del virus i pal·liar els efectes de la crisi sanitària en aplicar mesures econòmiques i socials. El programa municipal Comprarem per tu és una d’aquestes mesures llançada gràcies a la cooperació entre persones voluntàries i l’Ajuntament, per ajudar totes les persones vulnerables o amb situació de risc de contagi que no tenen cap familiar i necessiten comprar productes farmacèutics o de primera necessitat.

 

L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica: “aquesta ampliació econòmica de 200.000 euros permetrà continuar atenent tots els veïns i veïnes que en aquests moments tenen una situació complicada a causa d’aquesta crisi, en matèria alimentària, d’atenció, de recursos econòmics propis o familiars entre d’altres, no els hem deixat mai sols i ara menys, aquesta crisi és devastadora i Museros necessita uns pressupostos socials”.

 

Algunes d’aquestes mesures són per exemple les beques menjador, per a aquelles famílies que tenen xiquetes o xiquets becats amb el 100 % del menjador, se’ls ha posat el servei menjar a casa, i cada dia se’ls porta el dinar, i la resta de xiquets i xiquetes que tenen una beca parcial se’ls està ingressa la quantitat proporcional de l’ajuda. A més, han arribat menors en situació d’acolliment familiar a causa de la situació creada pel Covid-19, i l’Ajuntament també ajudarà aquestes famílies i els facilitarà en el que necessiten.

 

L’Ajuntament també està al costat de les dones que pateixen violència masclista, i és per aquest motiu, que s’ha sumat a la iniciativa Mascarilla-19, conjuntament amb les farmàcies de la localitat. Totes aquelles dones que estiguen en una situació de violència masclista o que hagen patit una agressió sexual poden anar a la farmàcia, i en dir aquesta paraula, de seguida rebran l’ajuda de la institució i de la Policia Local i seran protegides.

 

Aquelles persones que es troben en una situació de no tindre ingressos suficients per atendre les necessitats bàsiques, a causa de la crisis sanitària pel Covid-19, poden posar-se en contacte amb el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Museros, al telèfon 960262153, per a sol·licitar més informació i seran ateses per aquest departament, per resoldre el més prompte possible la seua sol·licitud i avaluar la seua situació.

L’Ajuntament de Museros s’uneix a la iniciativa Mascarilla-19 

Museros forma part de la xarxa Mascarilla-19 per protegir a les dones de la violència masclista

El servei Comprarem per tu apropa de forma voluntària les necessitats bàsiques a la població gran o amb risc de contagi

 

Museros, 8 d’abril de 2020

 

L'Ajuntament de Museros es suma a la iniciativa Mascarilla-19 per protegir a les dones de la violència masclista o de les agressions sexual perquè moltes es troben confinades a casa amb el seu agressor. Per ajudar a la gent gran, l’Ajuntament també ha llançat el servei Comprarem per tu, per poder assistir a totes aquelles persones amb risc o vulnerables, i que necessiten comprar productes farmacèutics o de primera necessitat. 

 

D’altra banda, per al govern municipal també és molt important les tasques de desinfecció i neteja diàries que es realitzen per tots els edificis municipals, totes les vies públiques i racons de la població, gràcies al treball de valent del personal de neteja i la brigada municipal. A més de la col·laboració desinteressada d’un grup de llauradors de Museros, que ajuden amb la desinfecció amb tractor perquè el poble tinga les millors condicions d’higiene i desinfecció, com marquen les autoritats sanitàries. 

 

L’Alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica: “aquesta situació no té precedents i per això, estem sumant tots els esforços possibles i treballant les 24 hores al dia, amb la desinfecció dels carrers, creació de nous serveis i informant de tot el que es fa. Ara més que mai cal estar al costat dels veïns i veïnes i treballar dur perquè açò es quede en una anècdota”. 

 

L’Ajuntament de Museros també ha aprovat mesures tributàries per facilitar els pagaments als contribuents, com a conseqüència de la crisi econòmica provocada pel Covid-19. Algunes d’aquestes són: la devolució del període no prestat del Servei d'Atenció Especialitzada o de l’Escoleta municipal, així com la congelació del padró de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires i taules, els canons municipal o el retard voluntari de la taxa de guals. “També s’estan estudiant altres possibles mesures perquè sabem que aquestes donen suport als sectors més afectats per l’actual situació i redueixen la pressió fiscal de molts veïns i veïnes de Museros” manifesta Cristina Civera. 

 

La cultura i l’esport també són dos peces claus a aquesta situació, per això, des del consistori s’ha volgut llançar Cultura a casa i Fes esport a casa, dues propostes amb milers de recomanacions.  Per exemple, Cultura a casa agrupa recursos i activitats culturals com de museus o teatres per a totes les edats. 

 

Fes esport a casa és altra iniciativa amb una programació d’exercicis i activitats físiques dividida en grups d’edat per estar actius durant el confinament, i que es va actualitzant setmanalment. A més, s’ha llançat un concurs de dibuix perquè xiquets i xiquetes ensenyen el que veuen des de la seua finestra en temps de confinament, que mostren la seua mirada. 

 

Aquesta situació sense precedents també trau el millor de les persones de la localitat i de la comarca, i han sigut centenars les donacions de productes sanitàris,  com màscares facials o mascarilles, a l’administració local per part d’empreses locals i del veïnat de Museros per a la lluita del Covid-19. La donació desinteressada a l’Ajuntament de Museros, d’uns joves de Rafelbunyol que estan fabricant milers de màscares facials i de joves de Museros, ha sigut destinada a la Policia Local, centres sanitaris i als comerços de proximitat que continuen oferint els seus serveis al veïnat per complir amb les necessitats bàsiques. 

L’Ajuntament de Museros llança el servei Comprarem per tu

L'ajuntament s'ofereix a adquirir aliments o medicaments a grups de risc o vulnerables durant l'Estat d'Alarma​

Museros, 17 de marzo de 2020

 

L’Ajuntament de Museros continua treballant durament per millorar la vida dels veïns i de les veïnes de la localitat a causa de l’emergència sanitària provocada pel Covid-19 i llança el servei Comprarem per tu, per ajudar a totes aquelles persones amb risc o vulnerables, i que necessiten comprar productes farmacèutics o de primera necessitat.

 

Aquestes compres es realitzaran prioritariament al comerç local del municipi. Si necessites aquest servei pots contactar al telèfon 674 353 361. 

 

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES