AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

ACOLLIMENT FAMILIAR

Cloenda de la Setmana de l'Acolliment Familiar a Museros

24 de febrer de 2017

La Setmana de l’Acolliment Familiar a Museros va finalitzar amb una vesprada en què els més menuts eren els protagonistes. El passat divendres, 24 de febrer, es va posar fi a tota una setmana dedicada a aquesta mesura de protecció de menors en situació de risc. L’Ajuntament de Museros, juntament amb l’Associació de Voluntaris de l’Acolliment Familiar (AVAF) i els tècnics de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, van treballar junts per donar a conéixer i fomentar l’acolliment familiar al municipi. Entre les activitats, es va organitzar una xarrada formativa per a professionals, una xarrada informativa per a famílies i un estand informatiu permanent. A més, els alumnes i les alumnes dels centres educatius del poble participaren en un concurs infantil de dibuix. Divendres, l’alcaldessa, Cristina Civera; la regidora de Benestar Social, Laura Asensio; Cristina Corell, presidenta de Comerciants Associats de Museros, i un membre d’AVAF, van estar presents en l’entrega de premis als guanyadors. Així mateix, durant tota la vesprada els xiquets i les xiquetes de Museros participaren en diferents tallers i gaudiren d’un contacontes al parc de la Música.

 

La guanyadora i el guanyador del concurs de dibuix infantil van ser Andrea Alfonso, en la categoria infantil, i Adrián Mejías, en la categoria de primària. Els finalistes de la categoria infantil van ser Paco Gil i Vicent Ruiz. En la categoria de primària, van quedar finalistes Amparo Gil i Natalia García.

 

Museros és el primer poble designat municipi acollidor per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, distintiu que comporta un compromís municipal amb l’acolliment familiar. L’Ajuntament de Museros vol donar suport a les famílies residents a Museros. De moment, el programa de família acollidora al municipi oferirà la gratuïtat en tots els cursos extraescolar de caràcter municipal, al Servei de Conciliació de Vida Familiar i Laboral que ofereixen els centres educatius públics, i també, el passe de la piscina municipal. 

Museros es nomenat el primer municipi acollidor

15 de febrer de 2017

El passat dimecres, 15 de febrer, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va presentar, a la Casa de Cultura de Museros, la campanya Millor en família, #Acollir és créixer. La taula de ponents estava formada per la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero; la cap de Promoció i Atenció al Menor en Família, Sonia Folgado; el president de l’Associació de Voluntaris de l’Acolliment Familiar, Francisco González, i Inmaculada Pérez Costa i Vicente Pérez Costa, família d’acolliment resident a Museros. Com a mostra de reconeixement al compromís de Museros amb l’acolliment familiar Rosa Molero va fer entrega a l’alcaldessa, Cristina Civera, del distintiu de Museros municipi acollidor.

 

La finalitat de la xarrada era donar a conéixer la campanya als alcaldes i regidors de l’Horta Nord, amb l’objectiu de fomentar la seua difusió a la comarca valenciana. Aquest acte suposa l’inici de tota una setmana dedicada a l’acolliment que tindrà lloc del 20 al 25 de febrer a Museros. Aquesta iniciativa municipal, en la qual col·labora l’Associació de Voluntaris de l’Acolliment Familiar (AVAF), busca donar suport a aquesta mesura de protecció de menors en situacions de desprotecció infantil.

Museros municipi acollidor

 

L'Ajuntament de Museros porta a terme, del 20 al 24 de febrer, una setmana dedicada a l'acolliment familiar amb l'objectiu de donar a conéixer aquesta acció solidària destinada a la protecció de menors.

 

En aquesta pàgina, podeu trobar informació sobre la setmana de l'acolliment a Museros, què és l'acolliment i sobre la campanya Millor en família.

Setmana de l'Acolliment a Museros

 

Museros ha sigut nomenat municipi acollidor per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. D’aquesta manera, el poble adquireix el compromís de promoure l’acolliment familiar dins del seu municipi, i com a exemple per a els altres pobles de l’Hora Nord. Com a mostra d’aquest compromís l’Ajuntament de Museros porta a terme una setmana dedicada a l’acolliment, amb l’objectiu de divulgar aquesta mesura de protecció de menors. En la Setmana de l’Acolliment, col·laboren l’Associació de Voluntaris de l’Acolliment Familiar (AVAF) i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Què és l'acolliment familiar?

 

Hi ha molts menors a la nostra societat que es troben en situació de risc, ja que les seus famílies, per diferents raons, no poden fer-se càrrec d’ells. Per evitar que aquest menors, que es troben sota la tutela o la guarda de l’Estat, passen a viure a centres d’acolliment, on no poden gaudir d’un entorn familiar adequat, naix l’alternativa de l’acolliment familiar.

 

Les famílies d’acolliment són aquelles que acullen un xiquet o una xiqueta durant un període de temps, mentre es regularitza la seua situació. La família educadora cobreix les necessitats bàsiques de la infància i proporciona un entorn familiar a les xiquetes i als xiquets en el qual se senten estimats, segurs i estimulats. Al mateix temps, les famílies estimulen el desenvolupament global dels menors i detecten les diferents dificultats que es produïsquen per posar-les en coneixement dels especialistes.

 

L’oportunitat de viure en un entorn familiar aporta, als xiquets i a les xiquetes, experiències que els ajuden a desenvolupar capacitats com la socialització, l’afectivitat i el respecte a les normes. Les famílies d’acolliment enriqueixen el seu nucli familiar amb el vincle afectiu i emocional entre aquestes i el menor.

 

Actualment, existeixen tres tipus d’acolliment: l’acolliment familiar d’urgència, l’acolliment temporal i l’acolliment familiar permanent.

Què és Millor en família?

 

Millor en família és una campanya impulsada per la Conselleria de d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana que vol fomentar la implicació de les famílies al programa d’acolliment familiar. Des de fa més de 20 anys, la Generalitat Valenciana promou l’acolliment familiar com el recurs més idoni per a la protecció de menors en situació de desprotecció infantil.

 

Per a més informació dirigiu-vos a:

  • La pàgina web de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives www.inclusio.gva.es o al telèfon 900 150 894
  • A la Direcció Territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de València.

        Av. de Baró de Càrcer, 36

        46001 València

        Tel. 900102147

Presentació de la campanya #Acollir és créixer

13 de febrer de 2017

El pròxim dimecres, 15 de febrer, l'Ajuntament de Museros portarà a terme la presentació comarcal de la campanya #Acollir és créixer de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

 

L'objectiu de la campanya és impulsar la participació d'institucions, d'organitzacions i de persones perquè el recurs de les famílies educadores continue sent una alternativa real a l'acolliment residencial de menors. Aquest és el primer acte de tota una setmana dedicada a l'acolliment familiar, la qual  tindrà lloc del 20 al 25 de febrer al municipi.

 

La presentació de la campanya es realitzarà a les 18.30 h a la Casa de Cultura de Museros. La taula comptarà amb la presència de la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero; la cap de Promoció i Atenció al Menor en Família, Sonia Folgado; el president de l'Associació de Voluntaris de l'Acolliment Familiar, Francisco González, i amb la participació d'una família d'acolliment resident a Museros.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES