AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

La joventut de Museros participa a la V Trobada de Joves de l'Horta Nord

26 de febrer del 2019

 

El dissabte passat, 23 de febrer, la joventut de Museros va assistir a la V Trobada de Joves de l’Horta Nord, que es va realitzar a Godella.

Va ser una jornada de germanor en la qual els tallers, organitzats majoritàriament pels i per les joves, van resultar un èxit. La cultura urbana, materialitzada en el hip-hop i el grafit, va estar present en unes dinàmiques grupals molt especials.

A més, el concurs de paelles va servir per a forjar noves amistats d’altres pobles. I no ens oblidem de la música, de la mà de DJ Kharles, qui va sorprendre amb les seues primeres sessions.

En definitiva, la V Trobada ha estat increïble! Per sentir-la, cal viure-la!

Visita a l'exposició fotogràfica "Afrorismes"

Museros, 7 de febrer de 2019

 

L’alumnat de 2n A i 2n B de l’IES de Museros visiten l’exposició “Afrorismes”, l’Àfrica a Museros, organitzada per la Regidoria de Joventut, Infància i Gestió de la Diversitat.  Ahir, 7 de febrer,  gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Cultura, Educació i Promoció Lingüística, els joves i les joves han gaudit d’una visita guiada de les fotografies i una xarrada informal amb la seua autora, Laura Ripoll.

IV Trobada de Joves de l’Horta Nord

un grupet de joves usuraris i usuàries de l’Espai Jove van gaudir, el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, de la IV Trobada de Joves de l’Horta Nord al campament Jaume I d’Alcossebre. En aquesta ocasió, els acompanyaren joves de Godella, Burjassot, Tavernes Blanques i Alboraia.
 

La joventut de Museros es va guanyar aquest campament gràcies al seu esforç, la seua dedicació i la seua motivació durant les activitats de l’Espai Jove. Tots i totes han treballat de valent en la creació i la participació d'activitats, de manera que han afavorit un clima familiar a l’Espai. Per tal de preparar aquesta trobada, van acudir reiteradament a les reunions convocades, en les quals van decidir els tallers que els oferirien als pobles veïns: tint de camisetes i maquillatge de neó.

 

Hi van assistir dos grups de rap Machete En Boca i Suquet de Rap, que van portar a terme un taller i ens van oferir un concert. A més a més, tinguérem un taller de YouTube, danses, voleibol, taller de xapes i moltes coses més.

 

Ha sigut un plaer treballar amb tot el personal de l’IVAJ que ha fet possible, que per quarta vegada, aquesta trobada de joves siga una realitat.

L'Espai Jove contra la violència de gènere

21 de novembre de 2018

L’Espai Jove presenta aquesta campanya de conscienciació, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, per fer visible la violència i la desigualtat que encara pateixen les dones. Aquest recopilatorii de frases és el resultat del treball fet durant tot el mes de novembre, en el qual els joves i les joves han reflexionant al voltant de moltes de les situacions que estan normalitzades i que formen part del nostre dia a dia, les quals amaguen un missatge sexista i masclista que perpetua la violència, el control i la infravaloració de les dones.

 

A més, també s’han programat diverses activitats per treballar la violència de gènere entre la joventut. El passat 14 de novembre va tindre lloc un taller, en el qual s’analitzaven les cançons i es feia visible el contingut, implícit i explícit, de caràcter sexista. El divendres, 23 de novembre, es realitzarà una activitat dins del programa d’oci nocturn alternatiu amb Suquet de rap, un grup de rap feminista que porta a terme tallers per mostrar una nova manera de fer música sense caure en tòpics i estereotips.

 

Així mateix, més enllà dels mesos commemoratius, des de l’Espai Jove es treballa amb els usuaris i les usuàries, diàriament i a consciencia, per promoure una visió lliure i igualitària entre les persones. Aquesta premissa esta implícita en la dinàmica normal de treball i en qualsevol activitat que es programe. Agraïm a totes les joves i a tots el joves la seua implicació i la seua determinació per fer real el canvi cap a una societat més justa.

Nit terrorífica a l'Espai Jove

30 d'octubre de 2018

L'oci nocturn alternatiu segueix en marxa oferint a la joventut de Museros una nova possibilitat d'ocupar el seu temps lliure. El 26 d'octubre es va celebrar a l'Espai Jove la tercera nit d'Oci Nocturn Alternatiu amb motiu de la festivitat de Halloween. Vam comptar amb maquilladores professionals que van pintar el joves i les joves ben terroríficament, hi va haver jocs de taula aborronadors, berenar i sopar monstruós i, com a novetat, dues sales de l'Espai es van transformar en una Escape Room.


Hi hagué molta gent jove que va passar per l'Espai Jove per tal de gaudir d'una vesprada i nit diferents, compartint moment i fent colla amb diversos grups del poble. També ens van acompanyar el Regidor de Joventut, Infància i Gestió de la Diversitat, David Moreno, i el Regidor d'Urbanisme, Infraestructures i Comerç, Vicent Pérez com a tinent d'alcalde.

 

Convidem a tota la joventut de Museros d'entre 12 i 30 anys a acudir a la nova activitat que ofereix l'Espai Jove: Oci Nocturn Alternatiu.

Nou projecte d'Oci Nocturn Alternatiu a l'Espai Jove

4 de setembre de 2018

L’Espai Jove inicia el nou projecte d'Oci Nocturn Alternatiu. Amb aquest, la Regidoria de Joventut, Infància i Gestió de la Diversitat busca crear una alternativa d’oci responsable i saludable paral·lel a l’oci més normatiu de la joventut actual, marcat generalment pel consum d’alcohol i substàncies psicoactives.

 

Els objectius que persegueix l’Oci Nocturn Alternatiu són dotar d’una via de diversió diferent, donar la possibilitat d’utilitzar els espais municipals a diverses hores i contribuir al desenvolupament de la responsabilitat i autonomia de cada jove.

 

El tret d’eixida el va marcar la festa Silent Party. Molts joves formaren part de l’organització d’este esdeveniment, els quals s’encarregaren de la decoració, la música, l’elaboració de còctels saludables, les entrades i la difusió per les xarxes socials.

 

A l’Espai Jove es va dur a terme un sopar de pa i porta, maquillatges de neó, còctels saludables i, per donar el colofó final, van disposar d’auriculars d’última generació per disfrutar de la millor música sense causar cap molèstia al veïnat.

Des de la regidoria de Joventut considerem que és un projecte necessari i estimulant per a tota la població juvenil. Tenim l’ocasió d’oferir un oci alternatiu que proporcione als joves i les joves de Museros, l’oportunitat de viure les seu temps lliure amb una nova perspectiva.

 

Esta festa només va ser el principi, ja que el dia 20 d’octubre continuen les activitats. Acomiadarem l’estiu amb un sopar als paellers municipals, on tindrem dinàmiques, jocs i música. I, per acabar bé el mes, celebrarem Halloween el dia 17 d’octubre amb un berenar terrorífic i, el més sorprenent i innovador, un Escape Room.

III Trobada de Joves de l'Horta Nord

5 de juliol de 2018

El cap de setmana passat, 30 de juny i 1 de juliol, tingué lloc la III Trobada de Joves de l'Horta Nord a l'alberg Les Alcusses de Moixent, amb l'assistència de 86 adolescents d'Alboraia, d’Almàssera, del Puig, de Meliana, de Museros i de Tavernes Blanques.


Del nostre poble, hi van participar 14 joves (malauradament, menys dels que volien anar, per la limitació de places) acompanyats per la responsable de l'Espai Jove, Lucía Gradolí. Els dies previs, aquesta colla va organitzar, amb molta dedicació, companyonia i entusiasme, les activitats que elles i ells mateixos dinamitzaren en l'encontre el dissabte a la nit: el photocall, el taller de maquillatge corporal, l’ambientació musical de la vetlada... De nou, aquests muserencs i muserenques van rebre felicitacions per les seues aportacions tan ben preparades i, sobretot, tan animoses i integradores. Així, els usuaris i les usuàries del nou Espai Jove de Museros es perfilena la comarca com a referent d'oci saludable i apoderant, del qual es valora la seua capacitat per generar bon ambient i per treballar amb consciència d'equip. Val a dir també que, per arrodonir el festeig nocturn  a Moixent, l'IVAJ i els joves d'altres pobles hi van sumar els tallers de xapes, la preparació dels còctels sense alcohol i les campanyes d’informació LGTB.


A més a més, durant les jornades diürnes del cap de setmana, tots els joves i les joves van gaudir d’un bon ventall d’activitats aquàtiques i esportives, i de jocs per aprofundir els vincles personals i fomentar la tolerància i l'estima per la diversitat. De fet, moltes persones dels diferents pobles ja es coneixien superficialment per les xarxes socials i han agraït molt l'oportunitat de conviure en un context de seguretat i estímul.


Finalment, en el trajecte de tornada a casa, totes i tots van coincidir que la Trobada ha sigut breu però molt intensa, una espècie de benvinguda a l'estiu, i es va explicitar diverses vegades l'anhel de fer celebracions d'aquest tipus de més durada. L'Ajuntament de Museros agraeix, a la Xarxa Jove de l'IVAJ i al personal tècnic dels municipis, la generositat de procurar als nostres joves temps, confiança i models d’oci perquè visquen amb plenitud i consciència ètica aquesta etapa vital vigorosa que ens recorda, també als adults, el potencial de l'alegria col·lectiva i solidàriament encaminada.

Trobada de troballes a Burjassot

24 de febrer de 2018

El passat dissabte, 24 de febrer, de 09.00 h a 23.00 h, es va portar a terme una altra trobada juvenil, aquesta vegada a Burjassot, a càrrec de la Xarxa Jove de l’IVAJ, formada pel personal tècnic de joventut de diversos pobles de l’Horta Nord. S’hi aplegaren 80 joves de la comarca, entre 12 i 21 anys.

 

De Museros, assistiren a la trobada 4 xiques i 5 xics de 12, 13 i 14 anys, acompanyats per Lucía Gradolí, la dinamitzadora de l’Espai Jove. Aquesta colla, que encara no havia participat en cap encontre comarcal, va gaudir moltíssim de la varietat d’activitats organitzades per i per a joves, i de l’ambient de serenitat i fraternitat que es respirà des del primer moment, gràcies a la bona predisposició tant de les persones veteranes com de les novençanes. Així doncs, es participà d’un gran ventall de passatemps, com ara teatre d’improvisació, jocs de taula, body painting, soft combat, slack line, i tallers sobre rols de gènere.

 

Amb tanta vivacitat, la jornada va passar volant i, en pujar a l’autobús de tornada, després de la discomòbil privada, tothom coincidí en el sentiment d’esgotament satisfactori; al capdavall, van descobrir nous entreteniments que els van entusiasmar, planejaren què podrien aportar en les pròximes trobades i al seu poble en particular, coincidiren per sorpresa amb amistats d’altres municipis, i conegueren nous companys i companyes en aquest camí d’activisme potent i saludable. Ja no hi ha marxa enrere, la joventut de l’Horta reclama i escampa l’alegria per millorar la vida en companyia.

I Trobada de Joves de l’Horta Nord

El cap de setmana passat (1, 2 i 3 de desembre), la colla organitzadora del Museros Holi Fest 2017 va participar en la I Trobada de Joves de l’Horta Nord, un encontre de 80 adolescents de la comarca a l’alberg Argentina de Benicàssim.


La joventut muserenca, amb una participació de 15 joves, va gaudir d’aquesta convivència tan intensa com estimulant, en la qual s’exposaren els projectes participatius desenvolupats a cada poble, i s’entaulà una gran amistat fonamentada en l’entusiasme i l’afinitat per fer aportacions a la societat. A més a més, tothom hagué de responsabilitzar-se d’alguna tasca o dinàmica de la Trobada, que realment resultà una vivència de cooperació i apoderament: des de preparar els berenars, fins a dirigir tallers d’escacs, customitzar samarretes, jugar a softcombat, realitzar interpretacions teatrals i fòrums de debat.

 

Val a dir que en presentar el Museros Holi Fest, els nostres ambaixadors es constituïren com uns influencers absoluts; molts xics i xiques d’altres pobles de la contornada volen replicar aquest model de festa i els han demanat assessorament per a autoorganitzar-se també.

 

Ara, ja de tornada, només resta materialitzar les ganes de continuar involucrant-se en més projectes autogestionats i, fins i tot, algun voluntariat. Des de les regidories de Joventut i de Participació, amb la supervisió de l’animadora de l’Espai Jove, Lucía Gradolí, els donem tota la confiança, ànim i suport que mereixen.

Primera 'jam' de grafit a Museros

Dissabte passat, 25 de novembre de 2017, un grup d’adolescents del poble festejaren la primera jam de grafit muserenca, al mur de la pista de bàsquet del poliesportiu municipal.


L’origen de la iniciativa rau en una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017: condicionar una zona per a expressions d’art urbà. Així doncs, l’últim mes d’agost, aprofitant la urgència de rehabilitar la pista de bàsquet, es feren les obres corresponents i se’n destinà la paret lateral aquesta petició ciutadana.

 

Tanmateix, preveient els terminis de les intervencions municipals i atenent la demanda grafitera expressada en diverses ocasions, s’organitzà prèviament un taller d’iniciació al grafit mural en la IX Setmana de la Joventut, pel maig de 2017, en el qual una trentena d’adolescents esbossà i pintà el que es va batejar com a Mur Jove de la plaça del Castell. Amb aquesta activitat, dinamitzada pel col·lectiu de Tripas Aerosol, els assistents aprengueren a treballar en equip, a desenvolupar un concepte inclusiu i propositiu (el despertar de la joventut muserenca, en aquest cas) i a manejar els vaporitzadors de colors com cal.

 

Pocs mesos després, l’octubre de 2017, es presentà el nou Espai Jove i es realitzà un sondeig de les expectatives de les xiques i dels xics del poble, del qual, a més d’altres tantes bones idees i peticions, es tornà a manifestar la voluntat de gaudir d’un espai per pintar legalment. Per aquest motiu, es va convocar una reunió per a organitzar la inauguració del mur grafiter del poliesportiu d’una manera senzilla i familiar, com va decidir la colla impulsora. Durant les setmanes següents, aquest aplec d’adolescents va acordar: el dia i la data, regles de cortesia per pintar-hi lliurement, gestionar el pressupost fixat per la regidoria de Participació, i dissenyar i dirigir la promoció de l’esdeveniment, entre molts altres afers. Val a dir que durant el procés de planificació de la celebració es comentaren apetències que, fent un exercici de congruència, es van ajornar per a cites futures.

 

Pel que fa al desenvolupament de la jornada grafitera, és ressenyable l’entusiasme dels membres del comité organitzador, que va traslladar tot el material necessari al poliesportiu i preparà la taula i els seients per dinar pizzes tots a una primer, i també per dissenyar i retallar plantilles després. Mentre l’artista convidat, Artur López, esbossava la primera part del mural, la colla de joves va acordar la zona on cadascú plasmaria la seua obreta particular i la manera de distribuir el material. Artur López i les treballadores de Joventut i de Participació van supervisar l’activitat i aconsellaren els adolescents sobre com aprofitar més l’espai i fer un bon ús dels esprais. Certament, totes i tots van demostrar molta solidaritat i companyonia i es van ajudar mútuament amb ànims, idees, matisos, remats i fins i tot interaccions plàstiques.

 

De fet, algunes persones que passaven el dia al poliesportiu s’hi arrimaven encuriosides per la bona energia que desprenia la trobada grafitera. També, cap a última hora, vingueren alguns pares i mares amb els seus fills més menuts, admirats per l’amenització, i aprofitaren per a expressar les ganes que l’Ajuntament continue donant suport a aquest tipus d’iniciatives en les quals el veïnat, de qualsevol edat, expressa el que necessita, s’autoorganitza, manifesta el seu potencial creatiu i, sobretot, gaudeix de la germanor, com bé ha quedat demostrat en comptades ocasions i ara reflecteix part de la pista de bàsquet.

 

Respecte al futur del mur, la seua gestió passarà a mans dels usuaris de l’Espai Jove, que decidiran amb la mediació del personal tècnic pertinent si organitzar més intervencions col·laboratives, lliurar-lo a disposició del públic general aficionat al grafit per a intervindre’l espontàniament, o cedir-ne part a altres col·lectius socials per a il·lustrar la causa o motiu que els represente. De fet, un parell d’associacions ja s’hi han interessat. En qualsevol cas, la joventut grafitera de Museros enceta un procés en què haurà de continuar demostrant que aquest art efímer consolida les seues ganes d’imprimir seny i enginy al llenç del viure.

Inauguració del nou Espai Jove

El passat divendres, 20 d’octubre, a les 18.00 h, es va inaugurar el nou Espai Jove del carrer Major de Museros. Al llarg de la vesprada, hi assistiren, aproximadament, 35 persones. La Regidoria de Joventut tingué l’honor de convidar a una picadeta i la nova treballadora de l’Espai Jove, Lucía Gradolí, animadora juvenil i educadora social, va dinamitzar l’encontre.

 

Després de les presentacions, Lucía explicà que l’Espai naixia amb la voluntat d’esdevenir una llar de benestar, on relacionar-se entre iguals i gestar els projectes que els interesse amb l’acompanyament professional. En definitiva, una casa per al jovent on aprendre i gaudir les fites i els valors de la convivència i la cooperació.

 

Tot seguit, els joves i les joves que havien acudit a la convocatòria van tindre l’oportunitat d’expressar, en diversos panells repartits per les diferents estances de l’Espai, quins són els seus gustos, preocupacions, preferències i expectatives. Amb aquest comboi, els participants i les participants van poder explorar totes les instal·lacions ja que hi havia qui encara no coneixia el lloc, i també intercanviar opinions. Després d’uns minuts en els quals es respirava il·lusió i vitalitat, es posà en comú la pluja d’idees que farcia cada cartolina: quines activitats voldrien fer, com els agradaria decorar l’Espai, a qui segueixen en Internet, etc. Si bé trobaren molts punts en comú, també es va apreciar la diversitat, considerant-la com una riquesa personal i col·lectiva, i s’assumí el repte estimulant de donar cabuda a totes les aportacions.

 

Finalment, la major part dels joves i de les joves van decidir quedar-s’hi tota la vetlada fins al tancament, a les 20.30 h. D’aquesta manera, durant una hora i mitja més, un nombrós grup d’adolescents jugà, conversà i va riure respectuosament per tot arreu i cada raconet; al capdavall, reviscolaren l’Espai de la millor manera, confraternitzant.

 

I amb aquest bon regust encetem la nova etapa, confiem que tothom l’assaborisca alegrement!

Curs de formació permanent Educador de col·lectius amb necessitats educatives especials

Us recordem que encara queden places per al curs de formació permanent Educador de col·lectius amb necessitats educatives especials, corresponent al Programa intermunicipal de formació i temps lliure. Per fer la matrícula o demanar més informació, consulteu al PIJ de Museros (carrer Major, 17, 1) o envieu un correu electrònic a joventutmuseros@gmail.com

 

Aquest és un projecte gestionat conjuntament per les regidories de joventut dels ajuntaments de Massamagrell, de Museros, de la Pobla de Farnals, de Tavernes Blanques i de l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Meliana.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES