AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Procés d’execució dels pressupostos participatius

12 de juliol de 2018

A finals del mes de maig, es van publicar els resultats de la votació de les propostes presentades per als pressupostos participatius 2018. Amb la priorització ciutadana feta, les regidories de Participació Ciutadana i d’Urbanisme i Infraestructures reprengueren la feina d’ajustar el cost econòmic i iniciar els tràmits necessaris per posar en marxa el seu desenvolupament, ja que cada proposta comporta uns condicionants administratius i unes característiques tècniques que determinen els seu temps d’execució.

 

La proposta més votada, taules i bancs als espais verds, que es col·locaran a la pinada del costat del cementeri, d’acord amb els suggeriment de la veïna que va impulsar aquesta proposta, una zona de fàcil accés però suficientment allunyada del poble per tal de desconnectar, relaxar-se i no causar molèsties a ningú.

 

El condicionament del sòl de la sala de pilates de la Casa de Cultura s’executarà durant els pròxims mesos, amb l’objectiu que estiga condicionat per al nou curs.

 

La tercera proposta més votada, el parc de parkour, ha sigut redissenyada com un nou concepte del qual podrà gaudir més gent, una zona d’esport urbà inclusiu a l’aire lliure. La Regidoria d’Urbanisme i Infraestructures finançarà la part del projecte que no forme part de la partida dels pressupostos participatius 2018. De moment, s’estudia el seu emplaçament en una de les zones verdes de l’avinguda de Blasco Ibáñez, ja que s’ha detectat que molts veïns i veïnes utilitzen aquest punt com una ruta natural d’exercici i entrenament, connectada amb el poliesportiu.

 

Pel que fa a les propostes dels pressupostos del 2017, en la passada sessió plenària de 28 de juny es va aprovar l’ordenança que regularà la gestió dels paellers del dipòsit i prompte s’anunciarà la seua obertura oficial. El mur d’art urbà, situat a la pista multiesportiva del poliesportiu municipal, està disponible per a qualsevol col·lectiu del poble que vulga col·laborar; per fer una proposta artística poseu-vos en contracte amb l’Espai Jove. I, finalment, quant al camí de La Venta, l’Ajuntament espera que la Reial Sèquia de Montcada tramite el permís necessari per iniciar la segona fase de preparació del terreny.

Resultats dels pressupostos participatius 2018

Amb el recompte de les votacions emeses pels veïns i per les veïnes, es tanca el procés de consulta sobre els pressupostos participatius de 2018. Cada persona podia votar fins a un total de tres propostes entre les 5 que finalment van ser validades per a la votació, de les 96 que es van presentar.

 

De les 236 aportacions, 12 són nul·les per tractar-se de duplicitats d’una mateixa persona o persones. De les 224 aportacions vàlides, s’han recollit els vots següents:

Com ja s’ha comunicat, les propostes que finalment no s'han pogut seleccionar per falta de pressupost en aquesta partida seran recollides per la Regidoria d'Infraestructures i Urbanisme per estudiar la possibilitat de finançar-les per altres vies. Les propostes descartades en la primera fase, per no referir-se a inversions sinó a manteniment, reparacions, activitats o serveis, han sigut traslladades a les regidories corresponents perquè les tinguen en compte com a idees interessants a desenvolupar.

 

La Regidoria de Participació Ciutadana celebra l’increment significatiu d’aportacions pel que fa a l’any passat, fet que demostra l’arrelament i el compromís dels muserencs i de les muserenques per millorar el poble i la qualitat de vida del veïnat. No obstant això, analitzem amb deteniment el procés d’enguany per facilitar, en la pròxima edició, que totes les propostes expressades puguen plantejar-se com a inversions financerament sostenibles, i per tant, passar a la fase de votació popular, i així, establir més canals i espais per votar amb comoditat i senzillesa.


L'Ajuntament de Museros vol agrair a tots els veïns i les veïnes l'interés i la seua participació i, molt especialment, a Xelo, Vicen, Sílvia, Antonia, Amparo, Pepa, Josefa, Anto, Cecília, José M., Amparo, Sílvia, Ester, Eva, Rosa, Conchín, José M., Ester, Eva, Rosa, Magdalena, M. Carmen, Yolanda, Delia, Ana, Alicía, Júlia, Vicenta, P. K. Mus Crew i altres persones anònimes per haver formulat les tres propostes més votades. Durant els mesos vinents, continuarem informant amb precisió de l’execució i la disponibilitat d’aquestes.

Acta del recompte de vots per als pressupostos participatius 2018
Acta final PPPP18.pdf
Documento Adobe Acrobat [63.3 KB]
Informe inici votacions pressupostos participatius 2018
Informe inici votacions_pp18.pdf
Documento Adobe Acrobat [3.6 MB]
Reglament dels pressupostos participatius 2018
Reglament pressupostos participatius 201[...]
Documento Adobe Acrobat [61.0 KB]

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES