AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Procés dels pressupostos participatius 2017

Amb el recompte dels vots emesos per 178 veïns i veïnes, es tanca el procés de consulta sobre els pressupostos participatius de 2017. Cada persona podia votar fins a un total de tres propostes entre les 10 que finalment van ser validades per a la votació, de les 58 que es van presentar.

Des de les regidories de Participació i d'Infraestructures i Urbanisme estem molt contents amb la bona acollida d'aquesta iniciativa com a assaig, la qual cosa ens anima a millorar i repetir aquest procés de pressupostos participatius de cara al pressupost de 2018.

Les propostes que finalment no s'han pogut seleccionar per falta de pressupost en aquesta partida (50.000 €), seran recollides per la Regidoria d'Infraestructures i Urbanisme per estudiar la possibilitat de finançar-les amb altres partides.

Les propostes que no es consideraven inversions, sinó manteniment, reparacions, activitats o serveis, seran traslladades a les regidories que corresponga perquè les tinguen en compte com a idees interessants a desenvolupar.

L'Ajuntament de Museros vol agrair a tots els veïns i veïnes l'interés i la seua participació en aquest procés, i molt especialment a Virginia, Antònia, Vicen, Marina, Sara i una altra persona anònima, per haver realitzat les quatre propostes més votades.

Acta del recompte
Acta.pdf
Documento Adobe Acrobat [126.1 KB]

Recompte de vots del procés de pressupostos participatius de 2017

Vots

Núm.

Propostes a finançar pels pressupostos participatius

84

31

Zona de paellers als voltants del nucli urbà.

73

1

Il·luminació des del poliesportiu fins al cementeri.

72

11

Ruta segura i accessible des del barri de La Venta fins a l’estació.

27

42

Habilitar una zona per a expressions d’art urbà (murals, grafits…).

 

Votacions del procés de pressupostos participatius

Votacions fins al 12 de desembre
 

Ja està en marxa la votació de les propostes presentades per als pressupostos participatius 2017. Dijous, 1 de desembre, es presentaren les propostes i es va iniciar la votació.

De les 10 propostes validades, cada persona pot votar fins a un màxim de 3.

Podeu votar en l'urna instal·lada a l'Ajuntament (sol·liciteu la papereta de votació a la finestreta d’Informació), o bé, de manera online, mitjançant aquest FORMULARI.

Les votacions es tancaran dilluns, 12 de desembre, a les 23.59 h.

Amb el teu vot farem un Museros millor. Gràcies.

Consulta popular: pressupostos patricipatius 2017

Informe sobre les propostes de la ciutadania de la primera fase dels pressupostos participatius organitzats.

Informe de propostes vàlides
Informe propostes validades.pdf
Documento Adobe Acrobat [762.3 KB]
10 propostes per a millorar Museros.pdf
Documento Adobe Acrobat [68.9 KB]

INFORME DE LA REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ

1. Informació general
 

1.1 Què són els pressupostos participatius?
L'Ajuntament de Museros, mitjançant la Regidoria de Participació i Transparència, ha posat en marxa un procediment de participació de la ciutadania en el procés d'elaboració dels pressupostos municipals per a 2017. Amb aquesta eina participativa, una part dels fons destinats a les inversions es destinarà a realitzar les propostes que presenten els veïns i les veïnes del poble.

 

1.2 Quines propostes puc fer?
Pots indicar propostes d'inversió per millorar el teu municipi. Per exemple:
ampliar i dotar de més gronxadors tots els parcs de Museros, posar panells informatius electrònics, adaptar les voreres per a les persones que van amb cadira de rodes, cobrir la pista de bàsquet del poliesportiu, etc.

2. Com es portarà a terme tot el procés?
Volem que aquesta experiència siga un assaig per aprendre de cara a l'any pròxim, i que puguem fer un procés més participatiu i amb més temps per aportar i debatre propostes.
T'ho expliquem amb tot detall a continuació. En la web municipal trobaràs informació detallada i actualitzada de tot allò que fa referència a aquest procés participatiu.

2.1 Primera fase: recollida de propostes
La primera fase «recollida de propostes» començarà el 3 de novembre i acabarà el 15 de novembre. Durant aquestes dues setmanes es recolliran  les propostes realitzades per la ciutadania de telemàticament (tot responent aquest formulari
), i en persona, als llocs que es detalla en el punt 2.3, en els quals hi haurà plantilles disponibles per realitzar la proposta.

2.2 Qui pot fer propostes?
Qualsevol persona, veïna de Museros, que tinga bones idees per incorporar-les als pressupostos municipals, pot presentar les seues propostes i participar en aquesta consulta.

2.3 On puc presentar les meues propostes?
• Per via telemàtica, tot responent el formulari online que trobaràs en la pàgina web, en l'apartat de la Regidoria de Participació.
• Personalment, en les urnes habilitades als llocs que s'indiquen a continuació, durant l'horari en el qual aquests estiguen oberts, i per Registre General de l'Ajuntament.

Llocs de presentació:
        - Ajuntament
        - Casa de la Cultura
        - Centre de Dia


2.4 Quantes propostes puc presentar?
Les que tu vulgues. Pots utilitzar més d'una papereta, si és necessari.


2.5 Fins quin dia puc presentar les meues propostes?
Recollida de propostes: del 3 al 15 de novembre.


2.6 Ja he presentat la meua proposta, quin és el pas següent?
Una vegada recollides totes les propostes, es valoraran i s’elegiran aquelles que  passaran a la segona fase: el debat i la votació.


2.7 Qui porta a terme aquesta selecció? Amb quins criteris?
Un grup de tècnics de l'Administració seleccionaran aquelles propostes que tècnicament es puguen portar a terme, que es troben dins de les competències locals, que es puguen assumir econòmicament i que contribuesquen a millorar el poble. Sens dubte, seran les millors propostes possibles per a Museros.
Les paperetes que no complesquen els requisits anteriors, que incloguen continguts contraris a la Declaració dels Drets Humans, continguts o expressions racistes, xenòfobes, sexistes, o que atempten contra la dignitat de la persona, seran excloses de la selecció.

 

2.8 On i quan es publicaran les propostes que passen a les votacions?
Els resultats de la selecció de propostes es publicaran, quan finalitze el termini de presentació i després de la selecció, en la web municipal, als taulers d'anuncis dels locals municipals i en les xarxes socials.

 

3. Segona fase: votació de les propostes seleccionades
Juntament amb la publicació de les propostes seleccionades es convocarà la ciutadania a una trobada de debat i votació d’aquestes, que es realitzarà l'1 de desembre a les 19.00 h a la Casa de la Cultura.

3.1 Qui pot debatre i votar en aqueixa trobada?
Les persones majors de 16 anys veïnes de Museros. Els tècnics municipals comprovaran que es compleixen aquestes dues condicions, requisit necessari perquè el vot siga considerat vàlid.

3.2 Quantes propostes es poden votar?
Els tècnics seran els encarregats, d'acord amb els criteris del punt 2.7, de determinar les propostes que passen a la segona fase, i que apareixeran en la papereta. D'aquestes, es podrà votar fins a un màxim de 3.

3.3 No puc votar si no puc anar a la trobada del dia 1 de desembre?
Podràs presentar la teua papereta de vot a l'Ajuntament, en el seu horari habitual, entre el 2 i el 9 de desembre. Però si pots, vine a la trobada, perquè s’hi explicaran detalladament les propostes i podrem votar millor informats.


3.4 Ja he votat! I ara què?
Quan finalitze el període de votació es procedirà al recompte dels vots que ha rebut cada proposta. I sobre la base dels costos de les propostes, la disponibilitat pressupostària, l'àmbit d'actuació i d’altres factors correctors, l'Equip de Govern inclourà les iniciatives corresponents en la partida d'inversions del projecte de pressupostos ordinaris de Museros per a 2017. El nombre final de propostes que es portaran a terme dependrà en gran manera de la inversió necessària. La Regidoria de Participació i Transparència informarà d'aquest extrem oportunament.
I tot això, haurà sigut possible gràcies a la teua participació. Enhorabona!

 

3.5 Publicació dels resultats
Els resultats de les votacions es publicaran en la web municipal, als taulers d'anuncis dels locals municipals, al BIM i en les xarxes socials.

3.6 Quan veuré realitzades les propostes?
Una vegada el Ple de l'Ajuntament aprove els pressupostos, les regidories implicades establiran el seu calendari d'actuacions. Periòdicament s'informarà de l'execució de les propostes aprovades, que s'hauran de realitzar -o iniciar- l'any natural de 2017.

4. Encara tinc alguns dubtes...
Si després de consultar aquest document encara tens algun dubte, pots enviar la teua consulta al correu muserosparticipa@gmail.com i et respondrem el més aviat possible.

5. Agraïments i propostes de millora
Gràcies per participar en aquest procés d'elaboració dels pressupostos participatius. És un assaig en el qual, per primera vegada, els veïns i les veïnes de Museros han pogut expressar en quines iniciatives volen que es realitzen inversions. L'any que ve realitzarem un procés més ambiciós gràcies al que s’aprés en aquesta ocasió.


Donem les gràcies a l'Ajuntament de Borriana, del que ens hem copiat, la claredat i la qualitat amb la qual expliquen el seu procés de pressupostos participatius.
Si desitges realitzar algun suggeriment de millora o comentar algun aspecte de tot aquest procés, envia un missatge a muserosparticipa@gmail.com

 

Enllaç per respondre el formulari: imprés del formulari

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES