AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Natividad Rodríguez, la tia Nati, tindrà un carrer a Museros

28 de març de 2019

 

Anit, en acabar la gala del projecte Les dones al carrer, la jutge de pau del poble, l'agent de policia de servei, el coordinador d'igualtat del CEIP Blasco Ibáñez i la tècnica de Participació de l'Ajuntament feren el recompte de vots per batejar un carrer del poble amb nom de dona. Els resultats van ser:

 

Natividad Rodríguez Rodríguez, la tia Nati: 105 vots
Obreras de la Cruz: 82 vots

Mares de Llet: 59 vots
8 de març: 51 vots
Salvadora López Martínez, Doña Salvadora: 32 vots
Francisca Cortina Simón, Doña Paquita: 23 vots
María Costa Martí, 'la Miquela': 13 vots
Josefina García de los Desamparados, Fina la de Minguet: 10 vots
Mercedes Tormo Roselló, 'la Bessona': 9 vots
Carmen Ruiz Fabián, 'la Castella': 7 vots
En blanc: 7 paperetes
Nuls: 2 paperetes

 

Enhorabona als familiars de la tia Nati i un gran reconeixement a la resta de candidatures, de les quals també hem aprés valors encomiables de convivència i suport mutu. Moltíssimes gràcies a totes les persones que, d'una manera o una altra, heu participat en aquest procés iniciàtic.

Marxa de la infància, tercera trobada del Fòrum d'Infància

17 de desembre de 2018

Divendres passat, 14 de desembre, els xiquets i les xiquetes del Fòrum d'Infància marxaren pel poble i van difondre, d'una manera ben original, els seus propòsits per millorar la convivència i l'avinença de Museros.

 

Per veure més fotografies feu clicl en l'enllaç.

Dia Universal de la Infància

20 de novembre de 2018

Hui, 20 de novembre, Dia Universal de la Infància, la Regidoria de Participació reprén els tallers escolars d'educació per a la participació, dins fel projecte Fòrum d'Infància, en el qual els xiquets i les xiquetes de segon i tercer cicle de primària aprenen com es gestiona un municipi, per exemple, en fer el seu propi diagnòstic i en debatre quines són les propostes més viables i inclusives per fer de Museros un poble millor.

Ral·li pel poble, segona trobada del Fòrum d'Infància

29 d'octubre de 2018

Divendres passat, 26 d'octubre, tingué lloc la segona trobada al carrer del Fòrum d'Infància de Museros. Aproximadament 40 xiquets i xiquetes d'entre 10 i 12 anys gaudiren d'un ral·li social dinamitzat per la cooperativa d'arquitectes Crearqció.


La celebració consistia en una série de proves a superar que comportaven una investigació, anàlisi i reflexió sobre els conceptes de seguretat (en quins llocs i per què s'hi senten bé o no), d'autonomia (si tenen la capacitat i les ferramentes per gestionar les situacions que es presenten a l'espai públic), d'activitat (la reivindicació de l'espai públic com a lloc de sociabilitat i imaginació enfront del sedentarisme i l'individualisme), d'inclusivitat (que tothom al poble s'hi senta benvingut sense condicionants d'edat, gènere, cultura... per evitar l'exclusió i segregació) i d'identitat (detectar trets particulars de l'espai públic conductors del sentiment d'identificació amb els llocs i valors d'aquest espai per, d'una banda, reviscolar la memòria i el relat vinculat al poble i al seu passat i llegendes; d'una altra banda, treballar els camins pel municipi per a poder generar referències que els ajuden a ubicar-s’hi i moure's i reconéixer recorreguts i distàncies).


Així doncs, enjogassats i enjogassades amb preparar una macedònia sense comptar amb cap ingredient ni estri d'entrada, marcar amb emoticones adhesives els espais amables i els desagradables del poble, aconseguir signatures de persones amb una diversitat complexa de perfils, descobrir i recrear jocs populars i preguntar per la història de persones i edificis emblemàtics muserencs, els xiquets i les xiquetes de 5é i de 6é passaren una vesprada d'interacció intensa amb el veïnat del poble i, sobretot, de superació de reptes i límits personals a l'abric de la col·lectivitat.

 

Per veure més fotografies feu clic en l'enllaç.

 

Per veure el vídeo de la trobada feu clic en l'enllaç.

Primera trobada del Fòrum d'Infància

25 de setembre de 2018

Divendres passat, 21 de setembre, els xiquets i les xiquetes de cinqué i de sisé festejaren la primera trobada al carrer del Fòrum d'Infància muserenc. En aquesta ocasió, amb l'acompanyament de les tècniques d'Urbanisme i de Participació juntament amb el col·lectiu d'arquitectes aQuatre, recrearen la rehabilitació d'una zona del parc de Tierno Galván que responguera a les seues necessitats, com van demanar en les sessions participatives desenvolupades en l'escola prèviament, i que s'executarà en els mesos vinents.


70 xiquets i xiquetes del poble, aproximadament, gaudiren amb una gran implicació personal d'una vesprada de jocs, de creativitat, d’aprenentatge, de conscienciació i de treball en equip. Moltes gràcies a totes i a tots per l'entusiasme i per moltes trobades més!

 

Per veure més fotografies entreu a l'àlbum Gimcana al parc de Tierno Galván.

 

Per veure el vídeo de la trobada feu clic ací.

Declaració per a l’acolliment de persones migrants procedents del vaixell 'Aquarius'

20 de juny de 2018

El món viu una greu crisi humanitària com a conseqüència del desplaçament de milions de persones que fugen dels desastres naturals, dels conflictes armats, de la violació de drets humans o de la pobresa. La falta de vies legals i segures per entrar a la Unió Europea forcen les persones refugiades a posar-se en mans de les màfies i a seguir rutes perilloses. Segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions, només l'any 2017, 3.116 persones van morir ofegades en naufragis mentre creuaven el Mediterrani. Des de començament d’any, hi ha hagut 792 víctimes. Però no és solament un número, són persones. El Mediterrani, punt de trobada de cultures i civilitzacions, s'ha convertit avui en una enorme fossa comuna per a milers de persona sense refugi que buscaven protecció.

 

Les ciutats i els municipis tenim un paper clau en l'acolliment efectiu de refugiats. Encara que la tasca dels estats és gestionar les polítiques de fronteres, de protecció internacional o d'estrangeria, és en l'àmbit local on es gestionen les necessitats més immediates: allotjament, manutenció, roba, atenció mèdica, educació, orientació sociolaboral, llengües, etc. Els municipis, per tant, afrontem un doble repte: acollir en un termini curt en condicions dignes les persones que busquen protecció i, a llarg termini, el més important i durador, garantir la seua autonomia i accés al mercat laboral perquè puguen incorporar-se i integrar-se en la societat d'acolliment.

 

En els últims dies, s’ha produït, en els límits de la Unió Europea, una nova crisi humanitària que ens avergonyeix. Un dels països de la Unió, Itàlia, va decidir rebutjar l'entrada de 629 persones migrants procedents d'Àfrica en les seues fronteres. El nostre país, no obstant això, va manifestar una postura totalment contrària a la d'Itàlia, i ràpidament, va autoritzar l’amarratge del vaixell Aquarius al port de València, per tal d’acollir aquestes persones migrants.

 

Museros és el segon municipi de la Comunitat Valenciana declarat com a poble acollidor, i volem fer extensiva aquesta declaració a l’acolliment de persones refugiades i integrar-les amb nosaltres com a ciutadans i ciutadanes de Museros. És per aquest motiu, que urgeix un posicionament de la corporació municipal que permeta actuar ràpidament en la salvaguarda de les vides humanes que dies passats perillaren al mar Mediterrani, ja que el nostre municipi està en condicions d'oferir allotjament temporal fins que les persones acollides encaminen les seues noves vides a Europa en la seua cerca per un futur millor.

 

Per tots aquests motius, realitzem aquesta declaració institucional amb la finalitat de:

  • Manifestar la nostra solidaritat amb els centenars de milers de persones refugiades que arriben a la Unió Europea fugint de les guerres, de l'explotació i de la fam.
  • Integrar el nostre municipi en la xarxa de ciutats-refugi i, per tant, assumir íntegrament els compromisos que se’n deriven. Així mateix, enviar urgentment al Govern d'Espanya, a la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament de València, la nostra disponibilitat com a municipi d'acolliment de persones migrants del vaixell Aquarius.
  • Posar a la disposició de les persones migrants de l’Aquarius les instal·lacions municipals necessàries per al seu acolliment, i la gestió amb els Serveis Socials, en col·laboració amb les entitats i institucions interessades, les polítiques per a la seua recepció i acolliment.

Per a això:

- Es realitzaran els preparatius necessaris per a condicionar el gimnàs de l’institut per tal de permetre aquest acolliment amb una capacitat màxima previsible de 10 o 12 persones.

- Es realitzaran les modificacions pressupostàries que siguen necessàries per al seu acolliment i manutenció.

  • Fer una crida a la ciutadania de Museros a la solidaritat i al suport a aquestes famílies que fugen dels desastres naturals, dels conflictes armats, de la violació de drets humans o de la pobresa. I animar la ciutadania a involucrar-se amb el voluntariat per a acollir aquestes persones a les seues cases, o per a oferir-los un altre tipus de suport (les persones interessades poden contactar amb participa@museros.es).

L'alumnat de 6é C presenta el seu projecte: MuseRRRos

12 de juny de 2018

Ahir, dilluns, 11 de juny de 2018, els alumnes de 6é C del CEIP Blasco Ibáñez, acompanyats pel seu tutor, Pablo Montaner Brotons, van fer una xarrada a la Casa de Cultura sobre reutilitzar, reduir i reciclar residus al nostre poble. Es tractava d'un projecte anomenat MuseRRRos, que els xiquets i les xiquetes han desenvolupat al llarg del trimestre per tal de diagnosticar i potenciar la consciència ecologista muserenca.

 

El tret d'eixida del MuseRRRos va ser la convocatòria del concurs escolar d'un conegut magatzem de bricolatge per millorar l'entorn. Amb aquest propòsit, l'alumnat de 6é C va fer una exploració del terme municipal i va detectar l'enorme quantitat de deixalles que es trobaven per diversos llocs del poble. A continuació, van pensar maneres de facilitar perquè la gent recicle en funció de la seua edat (tallers de construcció de joguets per als més menuts, activitats didàctiques sobre materials i contenidors, informació sobre els punts verds, etc.) i van compondre un discurs sobre la importància de col·laborar-hi. Tot i que no pogueren acabar el projecte en el termini del concurs, les xiquetes i els xiquets de 6é estaven tan compromesos amb la causa que van decidir portar-lo endavant igualment i, més encara, comunicar-lo a l'Ajuntament.

 

Pensat i fet, contactaren amb la Regidoria de Participació, que ja coneixien d'uns altres projectes, per mostrar el seu treball i preguntar la possibilitat de presentar-lo a la resta de l'Equip de Govern. Pocs dies després, aquesta classe va visitar el saló de plenaris de l'Ajuntament i en va fer l'exposició davant l'alcaldessa, els regidors i les tècniques de Joventut, de Participació i Comunicació i de Medi Ambient, el delegat de l'EMTRE al'Ajuntament i el gerent de l'EMTRE. D'aquesta sessió, la corporació va agrair la dedicació i el sentit de la responsabilitat dels alumnes i de les alumnes, la Regidoria de Medi Ambient els va dedicar un document amb el feedback tècnic i polític de cadascun dels símptomes i propostes exposades per l'alumnat, el delegat i el gerent de l'EMTREels oferiren visitar la planta de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus, i la Regidoria de Participació refermà el seu suport per promoure qualsevol iniciativa veïnal, com aquesta, que contribuïsca a fer de Museros un poble millor.

 

Aquest procés culminà, fins a nova ordre, en la xarrada d'ahir, amb la sala plena de gom a gom. Durant una hora, aproximadament, els xiquets i les xiquetes de 6é C van explicar a l'audiència tots els punts desenvolupats en el disseny del projecte, i combinaren la serietat que mereixia el tema a tractar amb les rialles i la complicitat en la representació d'exemples pràctics. L'alumnat, que estava molt nerviós a l'inici de la sessió pel repte de parlar davant un públic tan nombrós, es va sentir més còmode i il·lusionat a mesura que avançava la intervenció. El públic, configurat per parents, amics, polítics i docents, es va sorprendre de la feina tan minuciosa que havien fet els xiquets i les xiquetes, i de la manera tan concisa i serena com l'havien defensada; de fet, en acabar la xarrada, els van dedicar moltes felicitacions i comentaris d'encoratjament per continuar fent aquesta tasca d'ambaixadors i ambaixadores del medi ambient al poble ja que "s'han guanyat tota la credibilitat".

 

Al tancament de la conferència, el tutor d'aquest grup va recalcar que MuseRRRos és fruit de l'interés de l’alumnat i que ho havien fet tot (la distribució de la feina, la recerca de la informació, la preparació de l'exposició...) elles i ells mateixos. També, va donar les gràcies a l'Ajuntament per haver-los rebut i escoltat i va desitjar que aquesta sinergia entre l'administració pública i l'escola s'intensificara per fomentar col·laboracions tant o més boniques i transformadores com la que en aquell moment commemoraven.

La classe de 6é C presenta a l'Ajuntament la campanya Muserrros

18 d'abril de 2018

El dimecres, 18 d’abril, els alumnes i les alumnes de 6é C del CEIP Blasco Ibáñez i el seu mestre, Pablo Montaner Brotons, han visitat l’Ajuntament per a exposar, a la sala de sessions plenàries, el seu projecte per a fer, del nostre poble, un municipi més conscienciat i sostenible, “MUSERRROS”, un poble que redueix, recicla i reutilitza.

 

Allí s’han reunit amb l’alcaldessa, el regidors de Participació, Medi Ambient i Joventut, el representant de l’Ajuntament a l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus i el gerent d’aquesta. Els membres de la corporació i l’EMTRE han felicitat el disseny del treball, que consta d’un diagnòstic sobre el poble, explica la necessitat de cuidar l’entorn i com fer-ho, i interpel·la la bona voluntat del govern i del veïnat per col·laborar. Així mateix, se’ls ha entregat un diploma per ser exemple de ciutadania compromesa i participativa. A més, la Regidoria de Medi Ambient es compromet a estudiar totes les propostes presentades per l’alumnat, i donar-los personalment respostes referents a les mesures que ja s’han implementat al poble i les que es podrien impulsar.

 

Aquest encontre encapçala l’inici de la campanya cívica prevista pel consistori que, en coordinació amb diverses àrees, programarà al llarg dels pròxims mesos diverses accions i promocions. D’entrada, els dies 23, 24 i 25 d’abril, rebrem l’Ecoparc mòbil a la plaça del Poeta Llorente, i l’alumnat de 6é C, com a bons ambaixadors i bones ambaixadores de la causa, ajudaran els visitants a reciclar degudament i els felicitaran per participar; també, pròximament, faran una xarrada a la Casa de Cultura dirigida a tots els públics, per continuar aprofundint en la matèria des d’una perspectiva molt didàctica i propositiva.

 

L’Ajuntament de Museros celebra la iniciativa i la generositat d’aquest grup, i convida el conjunt de la població a sumar-se a aquest propòsit per fer del món un lloc millor, la casa de totes i de tots.

Consulta participativa amb les associacions de Museros

29 de maig de 2017

El passat 29 de maig, va tindre lloc la consulta participativa amb les diferents associacions de Museros per diagnosticar quins són els problemes comuns que pateixen els veïns i les veïnes del poble. Aquesta consulta, juntament amb el qüestionari que es va fer durant el mes d’abril, formen part del projecte de desenvolupament urbà sostenible portat a terme pels ajuntaments de Museros, Massamagrell i Rafelbunyol.

 

L’objectiu es obtenir finançament europeu, mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, per millorar els municipis a favor d’una major eficiència dels recursos i una modernització dels serveis públics.

 

La consulta va versar al voltant a quatre àrees: medi ambient i energia, economia i treball, societat i governança, i mobilitat i urbanisme. Les aportacions dels veïns i de les veïnes de Museros són fonamentals per conéixer els problemes reals i donar solucions eficients als diferents reptes. Una volta aquests són identificats, seran traslladats a l’equip tècnic perquè propose les solucions adients.

 

Durant la consulta, van sorgir qüestions d’àmbit local, que quedaven fora del projecte europeu, però que l’Ajuntament valora i té en compte. Pròximament es publicaran els resultats d’aquesta consulta perquè tot el món puga accedir. Gràcies a tots els assistents per la vostra participació i contribució a millorar el poble!

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES