AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Fòrum d'Infància

Naix el Fòrum d'Infància de Museros!

 

Què?

És un projecte transversal que procura, a les xiquetes i als xiquets muserencs, espais i moment per a explorar i expressar les seues necessitats i desitjos, d'una manera divertida, cooperativa i propositiva.

 

Per què i per a què?

Perquè ells i elles són i fan veïnat, i cal que les polítiques locals consideren les seues vivències i percepcions per fer de Museros un poble més segur, saludable i inclusiu.

 

Com, quan i on?

Periòdicament es faran tallers als centres escolars, a les dotacions municipals, a les places i als carrers del poble, dinamitzades per un equip expert.

 

Trobades al carrer

Berenar i trobada del Fòrum d'Infància: assemblea oberta

 

Divendres, 18 de gener

17.30 h

Berenar i trobada del Fòrum d'Infància: assemblea oberta

Els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é de primària realitzaran una assemblea dinàmica i divertida a la sala de plenaris de l'Ajuntament, en la qual reflexionaran sobre el que s’ha treballat durant l'últim trimestre de 2018 i decidiran quins temes es tractaran en les trobades i activitats del Fòrum d'Infància al llarg del 2019.

Gimcana al parc de Tierno Galván

 

Divendres , 21 de setembre, els xiquets i les xiquetes de cinqué i de sisé festejaren la primera trobada al carrer del Fòrum d'Infància muserenc. En aquesta ocasió, amb l'acompanyament de les tècniques d'Urbanisme i de Participació juntament amb el col·lectiu d'arquitectes aQuatre, recrearen la rehabilitació d'una zona del parc de Tierno Galván que responguera a les seues necessitats, com van demanar en les sessions participatives desenvolupades en l'escola prèviament, i que s'executarà en els mesos vinents.

 

70 xiquets i xiquetes del poble, aproximadament, gaudiren amb una gran implicació personal d'una vesprada de jocs, de creativitat, d’aprenentatge, de conscienciació i de treball en equip. Així doncs, els xiquets i les xiquetes van recrear les tasques de condicionament del terreny com fa la brigada municipal, les de subministrament de recursos com fan els promotors, les de disseny de l'espai com fan els arquitectes i les de construcció en maquetes de l'àrea a intervenir com fan els enginyers. Finalment, van presentar quatre propostes tan creatives com assenyades que de ben segur es tindran en compte en la planificació definitiva d'aquesta nova zona de lleure.

 

Moltes gràcies a totes i a tots per l'entusiasme i per moltes trobades més!

 

Per veure les fotografies feu clic ací.

Ral·li pel poble

 

Divendres passat, 26 d'octubre de 2018, tingué lloc la segona trobada al carrer del Fòrum d'Infància de Museros. Aproximadament 40 xiquets i xiquetes d'entre 10 i 12 anys gaudiren d'un ral·li social dinamitzat per la cooperativa d'arquitectes Crearqció.


La celebració consistia en una série de proves a superar que comportaven una investigació, anàlisi i reflexió sobre els conceptes de seguretat (en quins llocs i per què s'hi senten bé o no), d'autonomia (si tenen la capacitat i les ferramentes per gestionar les situacions que es presenten a l'espai públic), d'activitat (la reivindicació de l'espai públic com a lloc de sociabilitat i imaginació enfront del sedentarisme i l'individualisme), d'inclusivitat (que tothom al poble s'hi senta benvingut sense condicionants d'edat, gènere, cultura... per evitar l'exclusió i segregació) i d'identitat (detectar trets particulars de l'espai públic conductors del sentiment d'identificació amb els llocs i valors d'aquest espai per, d'una banda, reviscolar la memòria i el relat vinculat al poble i al seu passat i llegendes; d'una altra banda, treballar els camins pel municipi per a poder generar referències que els ajuden a ubicar-s’hi i moure's i reconéixer recorreguts i distàncies).


Així doncs, enjogassats i enjogassades amb preparar una macedònia sense comptar amb cap ingredient ni estri d'entrada, marcar amb emoticones adhesives els espais amables i els desagradables del poble, aconseguir signatures de persones amb una diversitat complexa de perfils, descobrir i recrear jocs populars i preguntar per la història de persones i edificis emblemàtics muserencs, els xiquets i les xiquetes de 5é i de 6é passaren una vesprada d'interacció intensa amb el veïnat del poble i, sobretot, de superació de reptes i límits personals a l'abric de la col·lectivitat.

 

A hores d'ara encara assaborim el bon regustet de la macedònia de fruita, l'aprenentatge i la companyonia...!

 

Per veure les fotografies feu clic ací.

Marxa de la infància

 

El Fòrum d'Infància tornà a omplir places i carrers el 14 de desembre. En aquesta ocasió, els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é de primària van difondre, d’una manera ben original, els seus propòsits per millorar la convivència i l’avinença de Museros.

 

Així doncs, amb jocs i performances van representar el manifest de la infància, fruit de la trobada anterior, que contenia els enunciats següents :


Formem part de Museros i, per això, se’ns ha d’escoltar i tindre en compte com a veïns i veïnes del poble.
Tots es col·locaren un mocador verd, cadascú de la manera que ho va preferir, com a símbol d’identitat col·lectiva, alhora que es respectava la singularitat personal, i s’assajà un redoble de percussió corporal que marcava l’inici i la fi de la representació de cada reivindicació.


Tenim capacitat de decidir com volem que siga el nostre poble, ja que els xiquets i les xiquetes el coneguem perfectament i l’utilitzem cada dia.
Es rebatejà el carrer Major com a carrer dels i de les Menors, en homenatge i legitimació de la compareixença infantil i la convivència intergeneracional.


Compartim els carrers per a jugar i ens agrada fer-ho amb els nostres amics i amigues.
Volem estar en grup al carrer quan ens divertim. La marxa va progressar amb una variant del joc pollito inglés, en el qual tots els xiquets i les xiquetes havien d’estar en contacte entre ells i elles i s’hi cantava «un, dos, tres, xiqueta i xiquet avança i quet!».


Volem estar a qualsevol lloc, no sols als llocs que els adults han decidit que són espais de joc. Podem estar i jugar en qualsevol espai.
Es féu un gran rogle que ocupava tot l’espai de la pista de patinatge el qual, en aconseguir sintonitzar l’energia de tothom, començà a rodar com passa en la vida quan ens ajuntem amb empatia i sense por a ser visibles.


Necessitem respecte entre nosaltres i de tot el veïnat. Si nosaltres ens adaptem als ritmes i a les velocitats de la gent i dels vehicles del poble, també s’han de respectar els nostres ritmes.
En un tram concret del carrer, els xiquets i les xiquetes deixaren, als cotxes aparcats, senyals d’advertència per la presència de xiquets passejant, jugant i gaudint del carrer.

 

Confiem en el que ens envolta ens sentim còmodes i tenim seguretat quan al nostre voltant hi ha persones i llocs de confiança, que reconeixem i que ens reconeixen.
Els xiquets i les xiquetes van repartir, a la resta de persones que trobaven pel carrer, un llacet verd com a expressió d’agraïment, que també verbalitzaren, per estar a l’espai públic i contribuir amb la seua presència al benestar de totes i tots.

 

● La diversitat és diversió i com més gent hi ha al carrer millor, ja que, així mai estem sols. Si fem una ciutat on cap tothom, segur que sempre hi tindrem lloc.
Per comprovar com d’inclusiu és el carrer per transitar i acollir la diversitat, els xiquets i les xiquetes continuaren avançant amb els peus lligats i els ulls tapats, tot confiant en el suport de la parella. Fou un exercici molt divertit d’habilitat i confiança per salvar obstacles materials i
emocionals.

 

Hem de ser responsables del nostre entorn per tindre un poble millor. Per això, col·laborem cada dia en mantenir i aconseguir el poble com ens agrada.
En aquest punt del trajecte, cadascú hagué d’arreplegar una deixalla del terra i tirar-la al contenidor corresponent (plàstic, paper o orgànic), com a acte de denuncia social i implicació personal.

 

● Convivim al poble amb tots i totes. Amb cada persona, siga com siga i tinga l’edat que tinga, el compartim i el gaudim.
Al parc de la Música, formaren una gran filera a la qual van convidar també els adults que s’hi van trobar, amb la intenció de fer arribar, a l’altre costat, un mocador que s’havien de passar, agafats de les mans sense deixar que tocara terra. Amb aquesta experiència, a més de riure molt, grans i menuts van comprovar com amb la col·laboració de tots i totes s’hi pot arribar molt lluny, tant com t’ho proposes.

 

● Treballem pel nostre present i futur i de qui vindrà. El poble ha d’adaptar-se contínuament, créixer amb nosaltres i escoltar i fer cas als nous xiquets i xiquetes que vindran.
Com a traca final, es festejà la cloenda de l’acte amb l’esclafit d’una globotada a les portes de l’Ajuntament. La vitalitat de la infància muserenca es fa sentir de valent!

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES