AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Fumigació contra la porcada incipient de senglars al municipi

21 de setembre de 2020

 

La regidora d'Agricultura i Medi Ambient ha supervisat la tasca realitzada pels tècnics de l'empresa Anticimex contra la porcada incipient de senglars presents a la zona d'horta del terme.

El tractament ha consistit a fumigar la zona on més han sigut vistos (carretera de la Marta i voltants) amb un repel·lent, per tal que en identificar-lo aquests fugen cap a zones muntanyenques més tranquil·les, on solen instal·lar-se.

També s'ha col·locat una cambra de paraments fotogràfics per a comprovar la reacció dels animals i el seu patró de comportament.

Aquesta mateixa actuació es repetirà en aquests mateixos enclavaments cada 15 dies, aproximadament, i se sol·licita la col·laboració ciutadana per a determinar si aquesta mesura funciona.

 

Millora dels camins rurals

17 de setembre de 2020

 

La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient informa que s'ha portat a terme, la millora del camí que hi ha entre el poliesportiu de Museros i el dipòsit d'aigua, després de realitzar l'eixamplament del mateix en plena corba i una adequació de la zona de la séquia.


Amb aquestes actuacions, els camions, durant la temporada de cítrics, no tindran problemes per accedir als camps corresponents.

Implementen un innovador equip Smart per controlar la població de rosegadors a Museros

10 de setembre de 2020

 

La Regidora d'Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez Botello, s'ha reunit amb els tècnics de l'empresa Anticimex per tractar la problemàtica que comporten les plagues tant en el nucli urbà, com a la zona de l'horta.

A més, s'ha aprofitat l'ocasió per a implementar l'innovador i efectiu equip Smart, que funciona mitjançant sensors de calor i moviment, contra la població de rosegadors.

Es tracta d'una prova pilot que durarà tres mesos i que, de moment, s'ha instal·lat a la zona de clavegueram més problemàtica, segons les dades recollides per la mateixa empresa: C/ Montcada amb C/ Hort i av. de la Senyera.

Una vegada recollides les dades d'evolució del primer mes, s'estudiarà el canvi d'ubicació a altres zones conflictives.

Sorteig #Campanya3R de reciclatge

20 d'agost de 2020


La regidora d’Agricultura i Medi Ambient ha fet entrega del lot ZeroWaste a la veïna guanyadora del concurs de la #Campanya3R de #ReciclaMuseros, que buscava descobrir quina és la persona del municipi que millor coneix el procés de reciclatge.

Aquest premi té l’objectiu de conscienciar sobre el residu zero. Reduir, reutilitzar i reciclar cal que siguen els lemes prioritaris de la nostra societat per a conservar la salut i el planeta.

Al web de l’Ajuntament es pot veure com s’ha realitzat el sorteig entre les persones que van contestar correctament el formulari del concurs, així com la resposta correcta de cada una de les preguntes.

Un 80% dels camps abandonats i notificats pel consistori son netejats

31 de julio de 2020


La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient informa que, després de realitzar la comprovació de neteja de tots els camps abandonats notificats en aquesta primera instància, el 80 % d'aquests s'han netejat.

Al percentatge restant, se li notificarà per segona vegada, com marca la legislació vigent, i com a últim recurs, s'estudiaran sancions per a tots aquells propietaris que continuen incomplint l'ordenança local corresponent.

Des de l'Ajuntament de Museros, volem agrair la predisposició dels nostres veïns i veïnes perquè tots i totes puguem gaudir d'un entorn higiènic i salubre, i encara més, en aquest temps en el qual la higiene i la salut són més importants que mai.
 

S'instal·len anelles protectores a les palmeres municipals per evitar que els resosegadors pujen 

23 de julio de 2020

L'Ajuntament de Museros, i en concret, la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient, ha començat a instal·lar en les palmeres situades als parcs públics del municipi i altres zones pròximes a l'horta, anelles per a evitar que els rosegadors pugen i accedisquen als brots d'aquests arbres i causen destrosses que acaben amb la mort del vegetal.
 
La col·locació d'anelles va començar la setmana passada i ja se n'han col·locat 25 en exemplars de palmeres Washintonia i Phoenix que reuneixen els requisits tècnics per col·locar-les.

L'objectiu de l'Àrea d'Agricultura i Medi Ambient és col·locar progressivament el màxim d'anelles possibles en d'altres palmeres en els pròxims mesos, després de la poda i l’adequació d’aquestes en l'època estival.

Remodelació del cami del Pont de Bigues

17 de julio de 2020

 

 
La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient informa que el camí conegut com a pont de Bigues ja està obert al trànsit després de realitzar les actuacions corresponents del ferm i del seu eixamplament.

Amb aquestes actuacions, els camions durant la temporada de cítrics, no tindran problemes per a accedir als camps corresponents. També es vol donar les gràcies a la predisposició del veí, Paco, per haver col·laborat des del principi.

Un 91,5% dels solars bruts i notificats pel consistori son netejats

10 de julio de 2020

 

La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient informa que, després de realitzar la comprovació de neteja de tots els solars notificats en aquesta primera instància, el 91,5 % d'aquests s'han netejat.

Al percentatge restant, se li notificarà per segona vegada, com marca la legislació vigent, i com a últim recurs, s'estudiaran sancions per a tots aquells propietaris que continuen incomplint l'ordenança local corresponent.

Des de l'Ajuntament de Museros, volem agrair la predisposició dels nostres veïns i veïnes perquè tots i totes puguem gaudir d'un entorn higiènic i salubre, i encara més, en aquest temps en el qual la higiene i la salut són més importants que mai.

Implaten 220 trampes contra la mosca de la fruita en les figures

9 de juliol de 2020

 

La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient de l'Ajuntament de Museros ha adquirit i ha implantat unes 220 trampes, aproximadament, contra la coneguda mosca de la fruita, en les figueres del terme municipal que estan inventariades.

La mosca de la fruita és una de les pitjors plagues de fruiteres d'os i llavors, cítrics, caquiers, figueres, vinyes, etc. perquè pica i danya la fruita quan aquesta està verda i, com a conseqüència, abans de madurar cau a terra o s'ompli de cucs a l'interior, la qual cosa la fa no comestible.

Reforcen els tractaments plaguicides a les zones amb més població de rates

 7 de juliol de 2020

 

La regidora d'Agricultura i Medi Ambient ha acordat amb l'empresa Anticimex reforçar els tractaments plaguicides a les zones on s'han detectat major població de rates, paneroles i mosquits tigre.

Aquestes zones han sigut: av. Blasco Ibáñez, c/ Major, zona de les Palmeres, av. País Valencià, c/ Castelló, c/ Alacant, c/ Orde de Sant Jaume, c/ Pintor Sorolla i c/Joan de Ribera.

Enguany, factors com les pluges, la calor i els espais públics buits durant el confinament han facilitat la reproducció i l’expansió d'aquestes plagues.

Davant l'extraordinària situació, s'ha recorregut a mesures urgents en control de plagues per a garantir la protecció i seguretat dels veïnat, així com minimitzar els riscos que aquestes espècies comporten.

Benvinguda al peons agraris del Pla especial d'us de zones rurals deprimides del SEPE

 30 de junio de 2020

 

L'alcaldessa de Museros, Cristina Civera Balaguer, i la regidora d'Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez Botello, han donat la benvinguda als set peons agraris, contractats mitjançant el Pla especial d'ús de zones rurals deprimides del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Aquest programa tindrà una duració de tres mesos, a jornada completa, des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre, a l'Ajuntament de Museros.
 
Les funcions que exercirà el personal agrari estaran relacionades amb el desenvolupament del medi rural i amb la conservació i millora de les vies rurals.

Es suspen l'estudi d'ànalisis de la poblacío de garses per la COVID-19

 18 de junio de 2020

 
La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient informa que l'estudi encarregat per a analitzar la població de garses al terme municipal del Museros, previst per a l'època d'implantació, s'ha vist afectat per l'emergència sanitària de la COVID-19.
 
Després de la consulta tècnica, i perquè les dades obtingudes no tinguen un biaix que no proporcione conclusions determinants, s'ha decidit i s’ha acordat, amb l'empresa contractada, posposar la realització de l'estudi per a l'any 2021.

La Regidoria de Medi Ambient encarrega un estudi dels problemes que ocasiona l'urraca

 20 de febrer de 2020

 
Davant els greus problemes que presenta la urraca tant per a l'agricultura de Museros com per a unes altres espècies d'ocells autòctons, des de la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient s'ha encarregat un estudi per a avaluar aquests danys i traçar les estratègies d'estima poblacional necessàries per a l'espècie.

L'estudi, que començarà aquest mes de febrer i que tindrà una duració total de 5 mesos, també estudiarà la possible interacció que existisca amb el conill com a espècie.

Una vegada que l’empresa gestora finalitze i entregue el projecte es faran públiques les dades recollides,així com les accions de mitigació que suggerisquen.

Dia de l'arbre 2020

 2 de febrer de 2020

 
El dissabte passat, veïns i veïnes de Museros van gaudir de l'activitat de plantació d'arbres que va tindre lloc a l'Albufera amb motiu del Dia de l'Arbre, i des de la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient, es va oferir el trasllat gratuït d'anada i tornada fins a l'activitat.

S'implanten nous contenidors per reciclar piles i bombetes

 31 de gener de 2020

 
La regidora d'Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez Botello, amb el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament, Joao Mohedano Rodrigues, han fet el lliurament dels nous depòsits d'Ambilamp, per a reciclar bombetes i tubs fluorescents respectivament, i d'Ecopilas, vàlid per a tot tipus de piles botó, prismàtiques, cilíndriques, petaca, i bateries de telèfons mòbils i d'ordinadors, en les diferents dependències municipals.
 
Fins ara només es podia depositar el reciclatge a l'Ajuntament, però s'ha ampliat als punts i s'ha implantat a:
- Biblioteca Municipal
(C/ Escoles Velles, s/n)
- Casa de Cultura
(Avinguda del País Valencià, 17)
- Centre Social de Dia
(Avinguda de Blasco Ibáñez, 87)

Millora de camins rurals de Museros

 24 de gener de 2020

 
La Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient ha millorat l'estat d'alguns camins rurals de la zona: carretera de Bétera, tant a l'altura del cementeri com a la resta de la carrtera i el camí cap a Anecoop.
 
Les millores han consistit en el farciment de material en els marges de les carreteres i la seua posterior compactació amb l'objectiu d'augmentar així la seguretat viària en aquests camins tan transitats. A més, la brigada municipal d'obres, ha reparat amb asfalt els desperfectes que ocasionaven aquests marges en els enclavaments anteriorment citats.

Xarrada d'educació ambiental a l'alumnat d'educació primària

 18 de diciembre de 2020

 
La regidora d'Agricultura i Medi Ambient ha coordinat amb els centres educatius de Museros xarrades d'educació ambiental a l'alumnat d'educació primària, impartides per un ambientòleg expert en fauna salvatge, amb motiu de la instal·lació de caixes niu per a rates penades.

En aquest cas, el tècnic ha parlat de la importància de protegir aquesta espècie, els beneficis que les rates penades ens aporten i altres hàbits curiosos que presenten.
El divendres passat, 13 de desembre, es van portar a terme les xarrades amb els cursos de 1r i 2n de primària del CEIP Blasco Ibáñez. I hui, 18 de desembre, s'ha impartit per a les classes de 2N de primària de l'Escola La Masia.

Implantació de 10 caixes-niu

 4 de diciembre de 2020

 
La brigada municipal d'obres, mitjançant la regidoria d'Agricultura i Medi Ambient, ha implantat en l'arbratge de les zones seleccionades, després d’un estudi (parc de la Música, parc de la Casa de Cultura, i paellers municipals) 10 caixes-niu per a ratespenades, amb l'objectiu d'incentivar el seu refugi i implantació.
 
D'aquest mode, es busca augmentar la població d'aquests animals, i al mateix temps, reduir la població de mosquits al tractar-se d'una espècie insectívora.

Museros desenvolupa les directrius de treball del Pacte dels d’alcaldes i de les alcaldesses pel clima i l’energia

 27 de novembrede 2020

 

La regidora d'Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez, juntament amb el tècnic de medi ambient, Joao Mohedano, han assistit a les jornades tècniques sobre el Pla d'acció territorial (PAT) de l'horta valenciana, en representació del nostre municipi.
 
També hi ha assistit la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. En aquestes jornades, s'han tractat aspectes importants sobre l'ordenació territorial i la gestió de l'horta com a infraestructura verda digna de protecció.

Museros desenvolupa les directrius de treball del Pacte dels d’alcaldes i de les alcaldesses pel clima i l’energia

Algunes de les modificacions han sigut: el canvi de l’enllumenat interior per tipus LED i la col·locació d’un fals sostre desmuntable amb aïllament tèrmic entre d’altres.

Aquestes obres han sigut finançades gràcies a la subvenció de la Diputació de València amb una inversió financera sostenible (IFS)

 

 21 de novembre de 2019

 

Les autoritats públiques de Museros, l’alcaldessa de Museros Cristina Civera; el regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Vicente Pérez, i la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez, van rebre dos tècniques de l’empresa auditora per visitar les instal·lacions dels edificis municipals de major consum, el CEIP Blasco Ibáñez (ambdues centres) i l’Ajuntament, i mostrar les millores energètiques dins del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia seguint amb el compromís d’aconseguir una localitat sostenible.

 

Aquestes accions estan dins del Pacte dels alcaldes i de les alcaldesses pel clima i l’energia, que Museros i la seua alcaldessa van firmar l'any 2016. Aquest és un pacte en el qual s'agrupen milers de governs locals que voluntàriament es comprometen a implantar els objectius en matèria de clima i energia de la UE, per lluitar conjuntament contra el canvi climàtic. L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica que és molt important lluitar contra el canvi climàtic i avançar cap a la transformació energètica i el compromís de l’agenda 2030.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Museros L'Ajuntament de Museros ha invertit 190.000 € entre juliol i agost per millorar les instal·lacions del CEIP Blasco Ibáñez. Aquestes obres finançades gràcies a la subvenció de la Diputació de València amb una inversió financera sostenible (IFS) dins del Pacte de les alcaldies pel clima i l’energia, al qual es va adherir el municipi el 2016, han permés millorar la climatització dels edificis i la seua insonorització. Segons, l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera amb xicotetes accions com aquestes en instal·lacions publiques és possible adaptar l’entorn amb energia sostenible, a més de millorar les condiciones tècniques i de seguretat dels xiquets i les xiquetes.

 

Les obres han consistit en la millora de l’edifici, de les aules i dels corredors, i al mateix temps, s’ha adaptat l’eficiència energètica per estar compromesos amb el medi ambient i la transformació energètica. Entre les modificacions destaquen el canvi de l’enllumenat interior per tipus LED, la instal·lació de finestrals d’alumini que substitueixen els anteriors que deixaven passar el fred, un doble vidre tèrmic i el canvi de les portes principals. A més de la reducció de l’alçària del sostre gràcies a la col·locació d’un fals sostre desmuntable amb aïllament tèrmic. 

Nova campanya de conscienciació ambiental al consistori

 22 d'octubre 2020

 
L'Ajuntament de Museros des de la Regidoria d'Agricultura i Medi Ambient s'ha implantat una nova campanya de conscienciació ambiental basada en l'eliminació dels plàstics d'un sol ús a l'Ajuntament de Museros i a la resta de dependències municipals.
S'ha repartit a tot el personal laboral, així com al consistori municipal, una botella de vidre i un got de bambú reutilitzables. A més, al costat dels depòsits d'aigua hi haurà a partir d'ara gots de cartó.

Xarrada ecofeminista a Museros

 21 d'octubre 2020

 
En la xarrada ecofeminista que va tindre lloc el divendres passat, organitzada des de la regidoria d'Agricultura i Medi Ambient i impartida per l'associació "Cercle Feminista" d'Alboraia, es va aprendre molt sobre com autocuidar-se d'una manera més respectuosa amb el medi ambient.
 
És important canviar alguns hàbits que es tenen adquirits per uns altres més sostenibles i per a això, és necessari conéixer aquelles alternatives mitjançant l'educació ambiental i els moviments ecologistes.

Treballs d'asfaltat en el camí d'Albalat - Naquera

 16 d'octubre 2020

 
L'Ajuntament de Museros, des de la regidoria d'Agricultura i Medi Ambient, informa que ja han acabat els treballs d'asfaltat en el camí d'ALBALAT-NAQUERA (polígon El Palmiter) que es van anunciar dies arrere.
 
La intervenció s’ha basat en la Millora Integral del Ferm Flexible (MIF) i per a això, les tasques prèvies han consistit en: desbrossament de la zona, treballs de fresat i preparació de la superfície, així com, l'asfaltat d'aquest.

Reciclar, jugar i aprendre a l’ecoparc mòbil

Dimecres, 5 de desembre de 2018

 

Aquest matí l’alcaldessa, Cristina Civera, i el representant municipal de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, Vicente Pérez, han visitat l’ecoparc mentre l’alumnat de 3r i 4t, de l’Escola La Masia, assitia a una activitat sobre reciclatge. Els xiquets i les xiquetes han pogut gaudir de diversos tallers impartits pels membres del projecte Recicla con los Cinco Sentidos, una iniciativa que promou la conscienciació ambiental, a través de la diversió i l’educació.

Entrega de les parcel·les dels horts socials ecològics al veïnat

18 de juny de 2018

Després d’un llarg procés que comprén la captació de fons, l’adquisició del sòl i la construcció de les instal·lacions, es va fer entrega de les parcel·les dels horts socials ecològics de Museros als veïns i a les veïnes que els cultivaran a partir de hui. En un acte informal en el qual es lliurà documentació, claus i normes d’ús, i en presència de l’alcaldessa, Cristina Civera, va parlar el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Francesc Alcaina, i també, Vicent Rodrigo Martín, enginyer agrònom de l’empresa muserenca Brimel, qui va fer algunes consideracions sobre agricultura ecològica.

Anunci de la Regidoria de Medi Ambient

Tal com es féu l'any passat, s'ha dut a terme la poda dels arbres urbans seguint criteris tècnics adaptats a cada espècie. En el cas de les xicrandes (Jacaranda semiserrata), que en certs punts de la localitat causen problemes pel seu creixement accelerat i perquè solten fulla, el criteri tècnic utilitzat és esperar a podar fins ben entrada la primavera per tal de gaudir primer de la floració tan espectacular que tenen. Com que la floració de la xicranda es produeix en branques de l'any anterior, la poda és dràstica a fi que l'arbre cree branca nova per al següent. El seu creixement ràpid farà que en poques setmanes ens oferisquen la seua ombra de nou.

Dia de l’Arbre al col·legi públic Blasco Ibáñez de Museros

Ahir, dilluns 30 de gener, el col·legi públic Blasco Ibáñez va celebrar el Dia de l’Arbre. El regidor de Mobilitat, Medi Ambient i Agricultura, Francesc Alcaina, juntament amb alumnes de primària i treballadors de l’Ajuntament, van plantar quatre casuarines al pati de l’escola. En l’acte, al qual van acudir també l’alcaldessa, Cristina Civera, i el regidor d’Educació, Víctor Xercavins, l’Ajuntament va repartir plantons de roure, pi, carrasca i ginjoler a tots els estudiants i un full amb indicacions per cuidar-los adequadament.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES