AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Museros utilitzarà fitosanitaris ecològics als jardins i parcs públics

L’Ajuntament de Museros, a proposta de la Regidoria de Medi Ambient, ha pres la decisió de substituir els herbicides, fungicides i d’altres fitosanitaris que s'utilitzaven als parcs i jardins públics de la localitat, com els basats en el qüestionat principi actiu Glifosat, per uns altres de caràcter ecològic, més respectuosos amb el medi ambient i menys nocius i perillosos en general per a la població i per als animals de companyia de la localitat.

 

Pel que fa a l'herbicida, el tipus de fitosanitari més utilitzat a la jardineria i als espais públics, el substitut dels productes convencionals utilitzats fins ara, serà un producte comercial ecològic a base de vinagre de cereal concentrat al 20%. Aquest producte no deixa residu, no afecta el sòl i és innocu per ingestió.

 

En no ser nociu, no necessita una protecció especial durant la seua aplicació ni períodes de quarantena o senyalitzacions especials a les zones d’aplicació. A més, en diferents graus de concentració pot tindre altres usos com a desinfectant, antiparàsits o simplement com a producte de neteja per contenidors i les seues zones habilitades, bases de fanals etc., ja que l’olor del vinagre dissuadeix els gossos d’orinar al lloc concret on s’aplica.

 

Des que la proposta de substitució esmentada fou presentada, s’han fet les proves adients per comprovar l’eficàcia dels productes i recollir informació sobre aquests.

 

Paral·lelament a aquesta acció, l’Ajuntament ha fet proves i comparatives amb el resultat de l’adquisició d’una màquina biotrituradora que en breu tindrà la funció de triturar tota la poda dels jardins públics per aprofitar-la com a protecció del sòl i eliminar la pràctica de la crema del residus produïts per aquesta activitat.

 

La utilització de la poda triturada al sòl dels jardins públics també redundarà en la disminució del l’eixida de brossa no desitjada i, per tant, en la menor utilització d’herbicida.

 

Amb aquestes accions, l’Ajuntament de Museros pretén seguir una línia pel manteniment ecològic i sostenible del seu patrimoni vegetal i augmentar la seguretat, la salubritat i el benestar de la població.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES