AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Els carrers es converteixen en un espectacle amb el Museros Circus

24 d'abril de 2019

 

El dissabte, 13 d’abril, els carrers del poble s’ompliren de color i diversió amb el Museros Circus, acte amb el qual es tancava la Setmana de la Joventut 2019. En l’esdeveniment, obert a tota la ciutadania, van participar veïnes i veïns de totes les edats. Així, tant majors, com joves, xiquetes i xiquets es van entretindre amb l’espectacle de circ dels malabaristes, pallassos i firers, i participar en els tallers de maquillatge de festival i tatuatges de henna o en la masterclass de kangoo jump.

 

En definitiva, va ser una jornada festiva en la qual muserenques i muserencs van gaudir del bon temps i de les diverses activitats. A més, a la fi, es va fer una torrada a la plaça de la Llibertat i va actuar l'orquestra La Bèstia

Diversió i germanor al Museros Holi Fest 2019

24 d'abril de 2019

 

Sens dubte, un dels actes més importants dins de la Setmana de la Joventut és el Museros Holi Fest, una festa que, des de 2017, reuneix els joves i les joves de la localitat, els quals també s'impliquen activament en l'organització de l'esdeveniment.

 

Enguany, la cita d'aquesta celebració autogestionada per la joventut i per a la joventut va ser el divendres, 12 d'abril. No obstant això, no sols el públic jove va gaudir de la festa de colors. A les 17.00 h aproximadament, es donava la benvinguda amb un berenar popular, obert a tot el veïnat, i una cercavila amb la xaranga de la Societat Unió Musical de Museros.

 

Ja a l'avinguda de la Senyera, i prop de les 18.00 h, va donar inici el Museros Holi Fest, amb la música de DJ Wiset, color i, sobretot, un gran ambient de germanor, diversió i bona energia.

 

Enhorabona a totes i a tots els que heu participat en la gestió i l’organització del Museros Holi Fest!

La joventut que arriba

11 de juny de 2018

A l’hivern de 2017, a propòsit de la IX Setmana de la Joventut, les regidories de Joventut i de Participació visitaren les classes de 3r i de 4t de secundària de l'IES Museros per a recollir idees i persones voluntàries per organitzar-les, també s’aproparen a unes altres colles del poble. D'aquella experiència, va resultar el primer Museros Holi Festival, el taller de fotografia analògica Desenfoquem Museros i el mural col·laboratiu de la plaça del Castell; unes activitats programades a demanda, gestades per i per a joves, que convisqueren amb part de la programació habitual de la Setmana de la Joventut dels últims anys.


Enguany, tot aprofundint en aquest concepte, des de l'Espai Jove es va convocar la recepció lliure de propostes per incloure-les en la desena edició, que esdevingué el Mes de la Joventut. Aquesta primavera, dos nombrosos grups motors han treballat de valent amb l'acompanyament de l'Ajuntament i han dissenyat i executat els actes estel·lars: el Museros Holi Festival'18 i el taller de parkour amb Álex Segura.

 

Durant aquests mesos de preparació, i en els dies concrets de realització, aquests i aquestes adolescents del poble han mostrat un grau de compromís tan alt com ho era el seu entusiasme i generositat pel fet de proveir i gaudir amb els seus iguals d'un temps lliure alternatiu que, tot i realitzar-se durant el dia i amb la prohibició consensuada i absoluta de consumir o estar sota els efectes del tabac, l'alcohol o altres drogues, han estat plens d'alegria, serotonina i endorfina.

 

Paral·lelament, s'han donat altres animacions menys complexes però igualment intenses en l'Espai Jove, com el taller de ràdio per aprendre tècniques de gravació casolana, la pijamada fins a mitjanit i els tallers de decoració Do It Yourself amb materials reciclats, entre altres afers. Així és com la joventut muserenca s'ha delectat d'una saludable convivència a conveniència: «si ens juntem, ens escoltem i cooperem, som capaços de procurar-nos un ventall d’oci a la carta, al nostre gust, a la nostra mida, i amb la doble satisfacció del que aprenem en gestar-lo i de l'estímul de celebrar-lo en companyia.


D’altra banda, la implantació d'aquest nou model proactiu i conseqüent és un procés progressiu que, per no resultar invasiu i, per tant, contraproduent, ha hagut de coexistir amb part de l'oferta típica i passiva de petició majoritària. N'és el cas de la discomòbil de cloenda. Conscients que actualment els joves relacionen aquest tipus de festeig amb un alliberament ansiós en el qual, sovint i desmesuradament, es lliuren a l'alcohol i altres substàncies, amb les greus conseqüències que això comporta per a tots, l'Ajuntament ha reforçat els avisos i la vigilància, i la regidoria de Joventut, i enguany també la d'Igualtat, no han volgut perdre l'oportunitat d'introduir en un acte de convocatòria massiva, parades d'associacions juvenils que promouen l'oci i el consum responsable; aquestes dinamitzacions, lluny de tindre una voluntat o una capacitat dissuasiva, tenen l'objectiu de fer arribar el missatge en les primeres hores de la vetlada que un altre oci és possible, en un moment i mitjançant uns codis que els joves i les joves estan molt receptius a rebre. De fet, els dos anys que s'ha fet ha tingut una resposta molt agraïda per part dels adolescents i de les adolescents. Tot i això, lamentablement, la inèrcia social fa que aquestes iniciatives no tinguen un impacte automàtic o tan ràpid i notori com ens agradaria.

 

Per aquest motiu, i donat l'èxit de les noves activitats autogestionades, el plantejament de la Setmana de la Joventut de 2019 se centrarà exclusivament en aquesta línia, confiem que el resultat agradarà tant o més als joves participants com fins ara, i que la joventut muserenca no enyore les activitats perjudicials a les quals, ens agrade o no, poden i saben accedir per altres bandes; en altres paraules, es tracta de dotar els joves dels criteris, dels recursos i de les eines adequades per elegir amb goig i responsabilitat. Igualment, convé remarcar que amb aquest últim viratge, la Setmana de la Joventut es configura com un tastet de tot allò que es treballa al llarg de l'any de manera dosificada i pedagògica a l'Espai Jove i altres projectes participatius. Amb aquest horitzó, agraïm al veïnat la seua paciència i col·laboració, felicitem a la joventut del poble pel seu empeny, esperem que l'any vinent minimitzem l'impacte negatiu del xoc generacional i ampliem l'impacte positiu de l'enriquiment intergeneracional.

Taller de parkour amb Álex Segura

25 de maig de 2018

El passat dissabte 19 de maig, dins la programació del Mes de la Joventut, a la plaça de les Escoles Velles, tingué lloc un taller de parkour, o art del desplaçament, a càrrec d’Álex Segura, un reconegut traceur d’Almeria. L’activitat fou organitzada per un grup d’adolescents muserencs, aficionats a aquest esport urbà, amb el suport de les regidories de Joventut, Participació i Urbanisme.

 

La cita començà amb un col·loqui amb Álex Segura, qui contà anècdotes dels seus 12 anys de trajectòria en aquesta disciplina i respongué les preguntes dels participants muserencs i els admiradors d’altres municipis que s’hi arrimaren. L’esportista acabà la seua intervenció amb una reflexió sobre els beneficis que li ha aportat el parkour, com ara l’esperit d’autosuperació, l’equilibri de ment i cos, la camaraderia entre els aficionats i l’oportunitat de viatjar arreu del món compartint el que ja ha esdevingut la seua professió. Així mateix, va animar perquè qualsevol persona encuriosida s’atrevisca a provar el parkour, ja que és una gimnàstica que respecta, s’adapta i millora les condicions particulars de cadascú; per aquest motiu, el parkour compta amb seguidors d’edats i capacitats molt diverses.

 

Seguidament, els joves de Museros gaudiren d’una sessió d’entrenament personalitzat en la qual aprengueren a valorar les seues possibilitats i límits, i perfeccionaren la tècnica per tal d’evitar lesions i millorar objectius. Les dues hores de taller discorregueren en un ambient entusiasta i creatiu, en les quals els participants compartiren l’espai respectuosament amb el veïnat del poble que també volia gaudir de la plaça, com és habitual. Entremig, es féu un descans de 30 minuts per tal que els assistents reposaren forces amb un berenar ben saludable i es relacionaren amb el seu ídol.

 

Després de recollir el material i assegurar-se de deixar la zona ben neta, els joves del poble manifestaren la seua alegria immensa pel desenvolupament de la jornada i el desig de continuar practicant aquest esport amb constància i seguretat. L’Ajuntament de Museros agraeix, a l’equip organitzador, la seua dedicació, responsabilitat i animositat, i també, les facilitats logístiques procurades per Elmusa, SA, i Isabel Moreno, en la preparació del circuit per al taller.

 

Per veure i descarregar totes les fotos entreu a l’àlbum de fotos oficial http://bit.ly/2KQ53in.

Museros Holi Festival'18

14 de maig de 2018

Enguany, amb motiu de la desena edició de la Setmana de la Joventut i per l’èxit de l’edició anterior cogestionada amb la jovenalla muserenca, la Regidoria de Joventut ha decidit homenatjar i celebrar pel maig el Mes de la Joventut amb, com si no, la implicació activa dels adolescents del poble en algunes de les accions plantejades que s'emmarquen dins del projecte de Participació Juvenil que desenvolupa la Regidoria de Participació.

 

Dissabte passat, 5 de maig, fou la jornada inaugural que, de nou, començà amb el discurs de benvinguda de dos representants de la joventut acompanyades per l’alcaldessa i pels regidors de Joventut i de Participació. A continuació, es va desplegar la pancarta feta per l’alumnat del Servei d’Atenció Especialitzada des del balcó de l’Ajuntament mentre esclatava la traca. Tot seguit, es va repartir orxata i fartons per a tot el veïnat que s’hi apropà.

 

Després del berenar, ambientat per la xaranga juvenil de la SUMM, es feu una cercavila fins l’escenari del Museros Holi Festival’18, la festa amb pols de colors, de tradició índia, que commemora l'inici del bon temps i la igualtat entre persones. Aquesta vegada, l’equip organitzador ha estat format per una vintena de xics i xiques de 12 i 13 anys, més joves que la coordinadora de l’any passat, a petició pròpia insistent i entusiasta d’ells i d’elles.

 

Durant la festa, les persones assistents i les organitzadores van gaudir pletòriques de la música a càrrec de Dj Wiset i de la polseguera de coloraina escampada amb alegria i responsabilitat per l’organització. Val a dir que els veïns i les veïnes que s’hi acostaren encuriosides per la gresca vespertina admiraren el bon ambient del divertiment.

 

Passada l’activitat, la colla de valents i valentes que s’ha reunit a l’Espai Jove aquests tres mesos per lligar-ho tot (concepte i data, pressupost, logística, permisos, aforament i inscripcions, promoció, proveïdors...) ha valorat molt positivament l’experiència, que els ha comportat un repte extraordinari de gestió material i emocional per a la seua edat i que alhora els ha procurat una gran satisfacció per l’aprenentatge de tot plegat i les felicitacions de qui s’hi va congregar. En conseqüència, aquesta colla ha demanat continuar trobant-se per tramar, juntes i junts, projectes que fan la seua vida i la dels qui els envolta més rica i estimulant.

 

L’Ajuntament de Museros agraeix profundament la participació d’aquests joves, la confiança dels seus pares i de les seues mares, i totes les facilitats que ens han donat els col·laboradors del poble, il·lusionats també amb la iniciativa, com ara Dj Wiso, Candela, Casa Bolo, i Atmosfera, SL.

 

Totes les fotos del Museros Holi Fest'18 al següent enllaç: http://bit.ly/2IgO9sf.

Notícies de la X Setmana de la Joventut: el Mes de la Joventut

La coordinadora del Museros Holi Festival 2018 es reuneix amb les autoritats

18 d'abril de 2018

Un any més, una colla d’adolescents del poble ha organitzat el Museros Holi Festival, que dóna el tret d’eixida a la Setmana de la Joventut; enguany, en tractar-se de la desena edició i donat l’èxit de l’any passat, se n’homenatjarà la trajectòria amb la celebració, durant tot maig, com a el Mes de la Joventut.

 

La nova generació que coordina la festa Holi del pròxim dissabte, 5 de maig, es va reunir divendres passat amb l’alcaldessa, el cap de policia, la coordinadora de la neteja i els regidors de Joventut i de Participació a l’Espai Jove del poble, el centre on es troben cada setmana des de fa mesos per preparar l’acte.

 

En aquest encontre, la joventut va exposar la programació de la jornada i les necessitats tècniques i logístiques per tal que la vesprada fóra divertida i segura. Les autoritats els van escoltar amb molta atenció, i els explicaren com es gestionen els recursos municipals i de quina manera calia formalitzar la petició. També els felicitaren per la proposta, la feina feta i l’entusiasme, i els aconsellaren tindre tots els preparatius ben lligats per poder gaudir del dia assenyalat tant com mereixen, i així, també, contgiar la il·lusió i corresponsabilitat de crear un bon ambient a la resta d’assistents.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES