Amb l'aula multisensorial i les provocacions sensorials, es pretén desenvolupar les capacitats motrius, cognitives, afectives i perceptives i, al mateix temps, potenciar les relacions socials i les habilitats emocionals mitjançant la experimentació, la manipulació i el descobriment de les diferents activitats proposades.
LA TARDOR
L'HIVERN
Pares i mares de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal participen en una iniciativa educativa en la qual ells i elles són els contacontes. La família i l’escola són fonamentals en la vida dels xiquets i de les xiquetes, una bona relació entre ells els aporta seguretat, confiança, estabilitat emocional i els ajuda en el seu desenvolupament i el seu benestar.
De moment, els menuts i les menudes han pogut gaudir del conte de La caputxeta roja, interpretat pels pares de Maria, els quals van teatralitzar i adaptar amb molta creativitat la història per contar un final diferent, pacífic i feliç entre el llop i la Caputxeta. D’altra banda, la mare d’Elsa va contar els conte de Els tres porquets en llengua italiana. En tots dos casos, les xiquetes i els xiquets estaven entusiasmats.
L’Escola convida la resta de mares i pares a sumar-se a aquesta iniciativa, i dona les gràcies a les famílies participants.
L’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal també va dir no a la violència amb la celebració del Dia de la Pau.
Els alumnes i les alumnes de 2 a 3 anys de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros, finalitzen el projecte dels aliments amb un mercadet al pati de l’Escola.
A les aules de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal, continuem treballant, amb els xiquets i les xiquetes, el projecte Com educar les emocions.
Mitjançant el conte d’El monstre de colors, es narra la història del monstre que no sap què li passa, que s’ha fet un embolic d’emocions i que ara li toca desfer-lo.
Una història senzilla i divertida que introduirà els xicotets i els grans en el fascinant món del llenguatge de les emocions.
La finalitat d’aquest projecte és entendre i identificar les sis emocions bàsiques, l’alegria, la ràbia, la tristesa, la por, la calma i l’amor; poder posar-los nom i detectar quina emoció se sent en cada instant. En definitiva, aprendre a connectar amb les emocions viscudes en cada moment.
Una manera per a desenvolupar la intel·ligència emocional consisteix a treballar amb programes d’educació emocional. Aquests han d’iniciar-se en les primeres etapes de la vida d’un xiquet o d’una xiqueta, ja que en aquestes edats s’adquirixen les bases de l’aprenentatge i de la relació.
Per tant, a l’Escola Infantil, tenim com a objectiu principal realitzar diverses activitats que farem al llarg del curs, i que les treballarem a l’aula amb l’alumnat. I també, portarem a terme una sèrie de xarrades amb els pares i les mares dels xiquets i de les xiquetes.
Esteu convidats a col·laborar, gaudir i viure aquest projecte amb els vostres fills i filles.