AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Activitats de l'Escola

Joc Heurístic

A l’Escola Infantil de Museros, amb el grup d’alumnat més menut del centre, les Estrelles, d’1 a 2 anys, hem començat a organitzar diferents propostes educatives. 

 

Durant el primer trimestre, els menuts i les menudes han descobert la  panera dels  tresors i diferents propostes d’experimentació. Ara presentem una nova proposta com és el joc heurístic.

 

És una proposta basada en l’exploració i la descoberta  d’objectes i de materials i podem dir que és la continuïtat de la panera dels tresors.

 

En aquesta edat, els xiquets i les xiquetes necessiten moure’s, explorar, descobrir com es comporten els nous materials quan es manipulen i experimentar-ne les seues possibilitats.

 

Els materials que posem al seu abast no són joguets, sinó materials inespecífics: taps de suro, pots de diferents mesures, caixes de cartró i  paper, i deixem que experimenten lliurement.

 

El joc heurístic exercita i enriqueix les capacitats dels xiquets i de les xiquetes com la concentració durant el joc, la llibertat i l’autonomia, la manipulació i la recerca d’allò que més interessa, la coordinació de les dues mans, la classificació material… i permet aprendre cadascú al seu propi ritme d'aprenentatge.

 

Tots junts hem gaudit amb aquesta nova proposta educativa.

L'aula multisensorial 

Amb l'aula multisensorial i les provocacions sensorials, es pretén desenvolupar les capacitats motrius, cognitives, afectives i perceptives i, al mateix temps, potenciar les relacions socials i les habilitats emocionals mitjançant la experimentació, la manipulació i el descobriment de les diferents activitats proposades.

L'HIVERN

Amb l'arribada de l'hivern, un matí els xiquets i les xiquetes de la classe dels nuvolets (P2-B) de l'escola infantil es van trobar un raconet de l'aula tot nevat... fins i tot hi havien pingüins i ossos polars! En aquest entorn, han aprés moltes coses, han jugat i s'han divertit molt.
 
Com que aquestes experiències i vivències calia plasmar-les i comunicar-les han pogut expressar-se amb llibertat en l'espai artístic, com va dir el pedagog Loris Malaguzzi, "Els xiquets tenen 100 llenguatges, 100 maneres de pensar, de jugar i de parlar".

LA TARDOR

Els pares i les mares participen en una nova activitat

Pares i mares de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal participen en una iniciativa educativa en la qual ells i elles són els contacontes. La família i l’escola són fonamentals en la vida dels xiquets i de les xiquetes, una bona relació entre ells els aporta seguretat, confiança, estabilitat emocional i els ajuda en el seu desenvolupament i el seu benestar.

 

De moment, els menuts i les menudes han pogut gaudir del conte de La caputxeta roja, interpretat pels pares de Maria, els quals van teatralitzar i adaptar amb molta creativitat la història per contar un final diferent, pacífic i feliç entre el llop i la Caputxeta. D’altra banda, la mare d’Elsa va contar els conte de Els tres porquets en llengua italiana. En tots dos casos, les xiquetes i els xiquets estaven entusiasmats.

 

L’Escola convida la resta de mares i pares a sumar-se a aquesta iniciativa, i dona les gràcies a les famílies participants.

Dia de la Pau

L’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal també va dir no a la violència amb la celebració del Dia de la Pau.

Festa de Nadal de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal

El divendres 20 de desembre, es va celebrar la festa de Nadal i el Pare Noel va visitar a l'alumnat de l'Escola de Primer Cicle d'Educació Infantil i a l'equip docent, esperem que s'hagen portat bé i els porten molts regals!!

El projecte dels aliments

Els alumnes i les alumnes de 2 a 3 anys de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros, finalitzen el projecte dels aliments amb un mercadet al pati de l’Escola.

'El monstre de colors'

A les aules de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal, continuem treballant, amb els xiquets i les xiquetes, el projecte Com educar les emocions.

 

Mitjançant el conte d’El monstre de colors, es narra la història del monstre que no sap què li passa, que s’ha fet un embolic d’emocions i que ara li toca desfer-lo.

 

Una història senzilla i divertida que introduirà els xicotets i els grans en el fascinant món del llenguatge de les emocions.

 

La finalitat d’aquest projecte és entendre i identificar les sis emocions bàsiques, l’alegria, la ràbia, la tristesa, la por, la calma i l’amor; poder posar-los nom i detectar quina emoció se sent en cada instant. En definitiva, aprendre a connectar amb les emocions viscudes en cada moment.

 

Una manera per a desenvolupar la intel·ligència emocional consisteix a treballar amb programes d’educació emocional. Aquests han d’iniciar-se en les primeres etapes de la vida d’un xiquet o d’una xiqueta, ja que en aquestes edats s’adquirixen les bases de l’aprenentatge i de la relació.

 

Per tant, a l’Escola Infantil, tenim com a objectiu principal realitzar diverses activitats que farem al llarg del curs, i que les treballarem a l’aula amb l’alumnat. I també, portarem a terme una sèrie de xarrades amb els pares i les mares dels xiquets i de les xiquetes.

 

Esteu convidats a col·laborar, gaudir i viure aquest projecte amb els vostres fills i filles.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2021
CALENDARIO FISCAL 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [262.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2021

Pel Ple de l’Ajuntament de Museros, en sessió d’1 d’octubre de 2020, es va aprovar les següents festes laborals de caràcter local per a l’any 2021:

 

- 12 d’abril de 2021, Sant Vicent

- 16 d’agost de 2021, Sant Roc

DOGV festividades locales 2021.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.3 MB]
Certif. acuerdo Pleno 1 oct. 2020 festiv[...]
Documento Adobe Acrobat [333.4 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

VISITES REBUDES