AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Fotografies per a celebrar el Dia Internacional de la Dona

26 de març de 2019

 

El passat divendres, 22 de març, la Casa de Cultura va acollir la inauguració de dues exposicions fotogràfiques ben interessants, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
 

D'una banda, les persones assistents van poder gaudir de les instantànies d'Iván Flor amb "No, ni una més", exposició amb la qual es vol motivar la reflexió al voltant de la violència masclista, a partir de fotografies realitzades amb la tècnica de light-painting i fragments de lletres de cançons. 

 

A més, a la mateixa sala, també es trobava la mostra "Centímetres de teatre", a càrrec de Foro de València, amb fotografies centrades en les arts escèniques i les dones.

Diversió, esport i solidaritat a la V Marxa de la Dona

6 de març de 2019

 

El passat dissabte, 2 de març, es va realitzar la V Marxa de la Dona a Museros. Com veieu va ser una jornada on diversió, esport i solidaritat van estar unides. Una batucada va posar ritme a la marxa, mentre recorria els carrers del poble. I després... xocolate i coca per a totes les persones participants!

A la fi de la marxa també es van realitzar la rifa i el sorteig dels lots de productes que els bars i comerços locals havien preparat. Recordem que tots els beneficis d’aquesta marxa són per a l’associació AECC Museros contra el càncer. Moltes gràcies a totes i a tots els assistents i als patrocinadors per la seua solidaritat. Us esperem l’any que ve!

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

26 de novembre de 2018

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a Museros. El passat divendres, 23 de novembre, veïnes, veïns i membres de l’Equip de Govern es concentraren davant de l’Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la violència contra les dones. A la porta del consistori, es va instal·lar una reproducció de l’obra artística de la mexicana Elina Chauvert, “Sabates roges”. Aquesta esta formada per un conjunt de sabates donades pel veïnat i pintades de roig amb la finalitat de fer visible l’espai que deixen les dones, i els xiquets i xiquetes, assassinades a causa de la violència masclista, i també, la força de l’esperança per eradicar-la. Les persones assistents van llegir el manifest, van recordar les víctimes assassinades l’any 2018  i van recitar alguns poemes del llibre escrit per dones valencianes, “Teixidores de futur”.

Els comerços de Museros contra la Violència de Gènere

28 de setmebre de 2018

Els comerços del nostre poble, se sumaren el passat divendres 21 de setembre, al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. Aquest pretén garantir una societat segura i lliure de violència masclista, amb la creació de xarxes de treball i coordinació, i amb la dotació pressupostària necessària per portar-lo a terme. Gràcies a totes i tots per formar part d'aquesta iniciativa!

Adhesió al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

18 de setembre de 2018

 L’Ajuntament de Museros es va adherir al Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, amb el fi de donar el seu suport a aquesta iniciativa i formar part de la lluita contra la violència cap a les dones, el col·lectiu LGTBIQ+, i a favor de la llibertat de totes i tots, i a la diversitat sexual, familiar i social.

L’objectiu del Pacte és garantir una societat segura i lliure de violència masclista, amb la creació de xarxes de treball i coordinació, i amb la dotació pressupostària necessària per dur-ho a terme.

Durant el matí del divendres, 14 de setembre, la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de Gènere va instal·lar, al mercat, una taula informativa per donar a conéixer aquest pacte i animar el veïnat a adherir-se.  El pròxim 21 de setembre, es visitaran els comerços del poble per continuar aquesta campanya.  

Adheriu-vos i diguem no a la violència masclista!

Sopar d'homenatge a les persones majors

11 de setembre de 2018

Les persones majors del nostre poble van gaudir, el passat 7 de setembre, del sopar d’homenatge en el qual elles foren les protagonistes. Una gran carpa situada davant la Casa de Cultura, va acollir les taules i cadires on es reuniren els 445 convidats i convidades. En finalitzar el sopar, la presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Amparo Olmos; la regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de Gènere, Laura Asensio, i l’alcaldessa, Cristina Civera, els van dedicar unes paraules de respecte, agraïment i estima. Com a regal, abans del ball, les persones assistents gaudiren del cant d’albades dedicat a totes elles, acompanyades de tabal i dolçaina.

 

Esperem que gaudireu de la nit de germanor i alegria. Moltes gràcies a totes i tots per vindre. Podeu veure més fotografies feu clicl en el següent enllaç: http://bit.ly/2oYdxv5.

Inici de la Setmana de les persones majors 2018

23 de juliol de 2018

La Setmana de les Persones Majors ha començat amb un matí de relaxació i benestar al circuit SPA d’Alboraia. L’activitat ha sigut tot un èxit, l’ocupació de les places completa i les persones assistents han quedat encantades.

Fi de curs del taller d'estimulació cognitiva

21 de juny de 2018

El dijous, 21 de juny, es va fer entrega dels diplomes a l’alumnat del taller d’estimulació cognitiva, impartit durant tot l’any a la Casa de Cultura. Enhorabona a totes i a tots pel vostre treball i aprenentatge!

Nit d’homenatge als nostres i a les nostres majors a Museros

16 de setembre de 2017

El passat dissabte, 16 de setembre, va tindre lloc el sopar d’homenatge als nostres i a les nostres majors, organitzat per la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de Gènere. Després del sopar, les bandes de música Los Bardos i Los Golpes, formades amb músics del poble, amenitzaren la vetllada i convidaren la gent a ballar.

 

La localització del sopar i alguns aspectes de l’organització van ser consensuats pels i per les majors del poble en les consultes participatives que la Regidoria de Participació Ciutadana, Transparència i TIC porta a terme durant el mes de maig.

 

En aqueixes sessions, els participants i les participants valoraren edicions anteriors i expressaren les seues preferències pel que feia a l’actual. A pesar de  la diversitat de parers, tothom va apreciar la voluntat política de fer l’homenatge al centre del poble amb recursos locals, en la mesura del possible, però també es va destacar la importància d’assegurar, d’alguna manera, la comoditat de les condicions d’un bon restaurant.


Així doncs, tot recuperant el caràcter tradicional, s’organitzà un sopar a l'av. del País Valencià, a recer d’una gran carpa per previsió de pluges i amb les instal·lacions de la Casa de Cultura a disposició de qui la necessitara. Les 460 persones que hi assistiren, juntament amb la corporació municipal, gaudiren d’un banquet elegant, amb bon menjar i millor companyia.

 

Per avaluar l’èxit de la convocatòria, a més de les converses i felicitacions informals, es va facilitar a totes i a tots una enquesta breu i senzilla. De les 120 persones, aproximadament, que la van omplir, sis van mostrar un descontentament absolut, al voltant d’una vintena millorarien diversos aspectes i la gran majoria va deixar constància d’una alegria categòrica. Pressuposem que les persones que no van respondre el qüestionari van estar d’acord amb la particularitat de la festa d’enguany.

Tot i això, alguns comensals han suggerit, per al 2018, un dinar, d’altres que forme part de la Setmana dels Majors o d’altres festivitats i, especialment el sector que seia en l’última taula, disposar de més cambrers segons l’aforament i que foren tan agradables com els d’aquest setembre.

 

Gràcies a totes i a tots per vindre, esperem que gaudíreu de la nit!

Jornada contra la violència de gènere

21 de juny de 2017

L’Ajuntament de Museros i l’Associació de Veïnes i Veïns de Museros se sumen a la mobilització #19jAlertaFeminista. Ahir, 19 de juny, veïnes i veïns de Museros, treballadores i treballadors de l’Ajuntament i representats polítics es concentraren davant l’Ajuntament per exigir un major finançament econòmic, en els pressupostos generals de l’Estat, destinat a combatre la violència de gènere.  A més, l’Associació de Veïnes i Veïns de Museros va presentar la moció al registre d’entrada de l’Ajuntament. De vesprada, el president de la SIPOL i policia local, Salvador Gimeno, juntament amb la policia local i membre del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere, Rosa Rodrigo, feren una xarrada en la qual va posar de manifesta la necessitat de destinar recursos a la prevenció de la violència masclista.

Presentació dels treballs del Taller de memòria per a majors

15 de març de 2017

Les alumnes i els alumnes del Taller de memòria per a majors presenten el seu treball en un acte a la Casa de Cultura. El passat divendres, 10 de març, l’alumnat de les classes d’aquest taller pujaren a l’escenari de la sala d’actes, per llegir els seus pensaments al voltant del Dia de la Dona. A l’entrada de la Casa de Cultura, podeu veure els treballs realitzats durant els mesos de febrer i març sobre la vida d’aquestes muserenques i d’aquests muserencs.

Campanya de recollida d'aliments per als refugiats siris

La Regidoria de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat de Gènere, amb la col·laboració de l'Associació Kaarama, recolliran aliments que s'enviaran al camp de refugiats siris de Lesbos a Grècia.

 

Recollida d'aliments fins al 13 de febrer: Colacao o xocolate en pols, mel, sucre, oli d’oliva o de gira-sol, galetes, pasta, llegums i llaunes de conserva de peix, verdures, fruita o tomaca.

 

Lloc: Centre Social de Dia

         Av. de Blasco Ibáñez, 87

 

Horari: de 09.00 h a 15.00 h

Assemblea comarcal de la Federació Democràtica de Jubilats i Pensionistes a Museros

Aquest matí, 26 de gener de 2017, s'ha realitzat l'assemblea comarcal de la Federació Democràtica de Jubilats i Pensionistes. A l'acte, ha assistit l'alcalde en funcions, Vicente Pérez, com a representació de l'Ajuntament i com a símbol de suport a la Federació.

Moció de mesures contra LGTBfòbia en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social o polític

Moció equip de govern.pdf
Documento Adobe Acrobat [146.0 KB]

Avís sobre les targetes d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda

La Regidoria de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat de Gènere informa que, per a un bon ús de les targetes d'estacionament de les places reservades a les persones amb mobilitat reduïda, cal tornar a l'Ajuntament totes aquelles que ja no estiguen en vigor.


D'altra banda, tota aquella persona que tinga la targeta caducada, haurà de dirigir-se al departament de Serveis Socials (ubicat al Centre Social de Dia) tan prompte com siga possible per renovar-la.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2019
Calendari fiscal 2019.pdf
Documento Adobe Acrobat [329.9 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2019

Calendari festes locals 2019.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.1 MB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES