AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Fòrum d'Infància

Naix el Fòrum d'Infància de Museros!

 

Què?

És un projecte transversal que procura, a les xiquetes i als xiquets muserencs, espais i moment per a explorar i expressar les seues necessitats i desitjos, d'una manera divertida, cooperativa i propositiva.

 

Per què i per a què?

Perquè ells i elles són i fan veïnat, i cal que les polítiques locals consideren les seues vivències i percepcions per fer de Museros un poble més segur, saludable i inclusiu.

 

Com, quan i on?

Periòdicament es faran tallers als centres escolars, a les dotacions municipals, a les places i als carrers del poble, dinamitzades per un equip expert.

 

Trobades al carrer

Gimcana al parc de Tierno Galván

  • 22 de setembre, a les 17.00 h, al parc Tierno Galván (en cas de pluja a la Casa de Cultura)

Divendres , 21 de setembre, els xiquets i les xiquetes de cinqué i de sisé festejaren la primera trobada al carrer del Fòrum d'Infància muserenc. En aquesta ocasió, amb l'acompanyament de les tècniques d'Urbanisme i de Participació juntament amb el col·lectiu d'arquitectes aQuatre, recrearen la rehabilitació d'una zona del parc de Tierno Galván que responguera a les seues necessitats, com van demanar en les sessions participatives desenvolupades en l'escola prèviament, i que s'executarà en els mesos vinents.

 

70 xiquets i xiquetes del poble, aproximadament, gaudiren amb una gran implicació personal d'una vesprada de jocs, de creativitat, d’aprenentatge, de conscienciació i de treball en equip. Així doncs, els xiquets i les xiquetes van recrear les tasques de condicionament del terreny com fa la brigada municipal, les de subministrament de recursos com fan els promotors, les de disseny de l'espai com fan els arquitectes i les de construcció en maquetes de l'àrea a intervenir com fan els enginyers. Finalment, van presentar quatre propostes tan creatives com assenyades que de ben segur es tindran en compte en la planificació definitiva d'aquesta nova zona de lleure.

 

Moltes gràcies a totes i a tots per l'entusiasme i per moltes trobades més!

 

Per veure les fotografies feu clic ací.

Ral·li pel poble

  • Celebrem la segona trobada del Fòrum d’Infància de Museros, aquest divendres 26 d’octubre, a les 17.30 h, a la plaça del Castell.

 

Divendres passat, 26 d'octubre de 2018, tingué lloc la segona trobada al carrer del Fòrum d'Infància de Museros. Aproximadament 40 xiquets i xiquetes d'entre 10 i 12 anys gaudiren d'un ral·li social dinamitzat per la cooperativa d'arquitectes Crearqció.


La celebració consistia en una série de proves a superar que comportaven una investigació, anàlisi i reflexió sobre els conceptes de seguretat (en quins llocs i per què s'hi senten bé o no), d'autonomia (si tenen la capacitat i les ferramentes per gestionar les situacions que es presenten a l'espai públic), d'activitat (la reivindicació de l'espai públic com a lloc de sociabilitat i imaginació enfront del sedentarisme i l'individualisme), d'inclusivitat (que tothom al poble s'hi senta benvingut sense condicionants d'edat, gènere, cultura... per evitar l'exclusió i segregació) i d'identitat (detectar trets particulars de l'espai públic conductors del sentiment d'identificació amb els llocs i valors d'aquest espai per, d'una banda, reviscolar la memòria i el relat vinculat al poble i al seu passat i llegendes; d'una altra banda, treballar els camins pel municipi per a poder generar referències que els ajuden a ubicar-s’hi i moure's i reconéixer recorreguts i distàncies).


Així doncs, enjogassats i enjogassades amb preparar una macedònia sense comptar amb cap ingredient ni estri d'entrada, marcar amb emoticones adhesives els espais amables i els desagradables del poble, aconseguir signatures de persones amb una diversitat complexa de perfils, descobrir i recrear jocs populars i preguntar per la història de persones i edificis emblemàtics muserencs, els xiquets i les xiquetes de 5é i de 6é passaren una vesprada d'interacció intensa amb el veïnat del poble i, sobretot, de superació de reptes i límits personals a l'abric de la col·lectivitat.

 

A hores d'ara encara assaborim el bon regustet de la macedònia de fruita, l'aprenentatge i la companyonia...!

 

Per veure les fotografies feu clic ací.

Marxa de la infància

  • Divendres, 16 de novembre, a les 17.30 h, davant de l'Ajuntament

El Fòrum d'Infància torna a omplir places i carrers!

Aquest divendres, 16 de novembre, a les 17.30 h, hi haurà de nou berenar i trobada del Fòrum d'Infància. Els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é de primària presentaran amb jocs i performances, pels carrers del municipi i des de l'Ajuntament, el manifest treballat en la trobada anterior per fer de Museros un poble millor. 

Berenar i trobada del Fòrum d'Infància: Marxa de la Infància

  • Divendres, 14 de desembre, a les 17.30 h, a la plaça del Castell

Els xiquets i les xiquetes de 5é i 6é de primària, juntament amb els familiars i amics que els vulguen acompanyar, presentaran, pels carrers del poble, el decàleg treballat en la trobada anterior.

(Activitat reprogramada per causa de les pluges de novembre).

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2018
Calendari fiscal 2018.pdf
Documento Adobe Acrobat [238.9 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES