AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Museros desenvolupa les directrius de treball del Pacte dels d’alcaldes i de les alcaldesses pel clima i l’energia

Algunes de les modificacions han sigut: el canvi de l’enllumenat interior per tipus LED i la col·locació d’un fals sostre desmuntable amb aïllament tèrmic entre d’altres.

Aquestes obres han sigut finançades gràcies a la subvenció de la Diputació de València amb una inversió financera sostenible (IFS)

 

 21 de novembre de 2019

 

Les autoritats públiques de Museros, l’alcaldessa de Museros Cristina Civera; el regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Vicente Pérez, i la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Beatriz Sánchez, van rebre dos tècniques de l’empresa auditora per visitar les instal·lacions dels edificis municipals de major consum, el CEIP Blasco Ibáñez (ambdues centres) i l’Ajuntament, i mostrar les millores energètiques dins del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia seguint amb el compromís d’aconseguir una localitat sostenible.

 

Aquestes accions estan dins del Pacte dels alcaldes i de les alcaldesses pel clima i l’energia, que Museros i la seua alcaldessa van firmar l'any 2016. Aquest és un pacte en el qual s'agrupen milers de governs locals que voluntàriament es comprometen a implantar els objectius en matèria de clima i energia de la UE, per lluitar conjuntament contra el canvi climàtic. L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica que és molt important lluitar contra el canvi climàtic i avançar cap a la transformació energètica i el compromís de l’agenda 2030.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Museros L'Ajuntament de Museros ha invertit 190.000 € entre juliol i agost per millorar les instal·lacions del CEIP Blasco Ibáñez. Aquestes obres finançades gràcies a la subvenció de la Diputació de València amb una inversió financera sostenible (IFS) dins del Pacte de les alcaldies pel clima i l’energia, al qual es va adherir el municipi el 2016, han permés millorar la climatització dels edificis i la seua insonorització. Segons, l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera amb xicotetes accions com aquestes en instal·lacions publiques és possible adaptar l’entorn amb energia sostenible, a més de millorar les condiciones tècniques i de seguretat dels xiquets i les xiquetes.

 

Les obres han consistit en la millora de l’edifici, de les aules i dels corredors, i al mateix temps, s’ha adaptat l’eficiència energètica per estar compromesos amb el medi ambient i la transformació energètica. Entre les modificacions destaquen el canvi de l’enllumenat interior per tipus LED, la instal·lació de finestrals d’alumini que substitueixen els anteriors que deixaven passar el fred, un doble vidre tèrmic i el canvi de les portes principals. A més de la reducció de l’alçària del sostre gràcies a la col·locació d’un fals sostre desmuntable amb aïllament tèrmic. 

Reciclar, jugar i aprendre a l’ecoparc mòbil

Dimecres, 5 de desembre de 2018

 

Aquest matí l’alcaldessa, Cristina Civera, i el representant municipal de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus, Vicente Pérez, han visitat l’ecoparc mentre l’alumnat de 3r i 4t, de l’Escola La Masia, assitia a una activitat sobre reciclatge. Els xiquets i les xiquetes han pogut gaudir de diversos tallers impartits pels membres del projecte Recicla con los Cinco Sentidos, una iniciativa que promou la conscienciació ambiental, a través de la diversió i l’educació.

Entrega de les parcel·les dels horts socials ecològics al veïnat

18 de juny de 2018

Després d’un llarg procés que comprén la captació de fons, l’adquisició del sòl i la construcció de les instal·lacions, es va fer entrega de les parcel·les dels horts socials ecològics de Museros als veïns i a les veïnes que els cultivaran a partir de hui. En un acte informal en el qual es lliurà documentació, claus i normes d’ús, i en presència de l’alcaldessa, Cristina Civera, va parlar el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Francesc Alcaina, i també, Vicent Rodrigo Martín, enginyer agrònom de l’empresa muserenca Brimel, qui va fer algunes consideracions sobre agricultura ecològica.

Anunci de la Regidoria de Medi Ambient

Tal com es féu l'any passat, s'ha dut a terme la poda dels arbres urbans seguint criteris tècnics adaptats a cada espècie. En el cas de les xicrandes (Jacaranda semiserrata), que en certs punts de la localitat causen problemes pel seu creixement accelerat i perquè solten fulla, el criteri tècnic utilitzat és esperar a podar fins ben entrada la primavera per tal de gaudir primer de la floració tan espectacular que tenen. Com que la floració de la xicranda es produeix en branques de l'any anterior, la poda és dràstica a fi que l'arbre cree branca nova per al següent. El seu creixement ràpid farà que en poques setmanes ens oferisquen la seua ombra de nou.

Dia de l’Arbre al col·legi públic Blasco Ibáñez de Museros

Ahir, dilluns 30 de gener, el col·legi públic Blasco Ibáñez va celebrar el Dia de l’Arbre. El regidor de Mobilitat, Medi Ambient i Agricultura, Francesc Alcaina, juntament amb alumnes de primària i treballadors de l’Ajuntament, van plantar quatre casuarines al pati de l’escola. En l’acte, al qual van acudir també l’alcaldessa, Cristina Civera, i el regidor d’Educació, Víctor Xercavins, l’Ajuntament va repartir plantons de roure, pi, carrasca i ginjoler a tots els estudiants i un full amb indicacions per cuidar-los adequadament.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2020
CALENDARIO FISCAL 2020.pdf
Documento Adobe Acrobat [141.6 KB]

CALENDARI FESTES LOCALS 2020

DOGV. festiv. locales 2020.pdf
Documento Adobe Acrobat [1.7 MB]
Certif. acuerdo Pleno 22_10_19 festivida[...]
Documento Adobe Acrobat [317.0 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES