AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Taller-concurs de fotografia analògica: desenfoquem l'entorn

Acta de la decisió del jurat

Acta de la decisió del taller-concurs de fotografia analògica: desenfoquem l'entorn.
ACTA FALLO JURAT.pdf
Documento Adobe Acrobat [3.9 MB]

Programació

 

Dissabte, 6 de maig

A les 10.30 h, a la plaça del Castell.

 

Sessió I. Introducció tècnica: la mirada del fotògraf analògic (nosaltres, ací i ara).

 1. Deriva pràctica pel poble: durant una passejada lliure pel poble, amb la intuïció i les emocions per brúixola, fotografiarem amb càmeres d’un sol ús els espais del terme que els joves sentim com a propis i que fins ara semblaven estar menystinguts.
 2. Plenari: després de la ruta ens retrobarem per posar en comú les troballes. Serà molt revelador!

 

Dimecres, 10 de maig

A les 14.00 h, a la plaça del Castell.

 

Inauguració de la galeria virtual

 • Exposarem el conjunt de fotografies preses en la deriva de dissabte, 6 de maig.
 • Tumblr: desenfoquem-lentorn

 

Dijous, 11 de maig

A les 14.00 h


Publicació de la decisió del jurat d'experts

 • El jurat d’experts, Joana Romeu i Nicolás Llorens, seleccionaran 30 fotografies per ser exposades al bell mig del poble, al Mur Jove. També escolliran l’obra mereixedora del primer premi.

 

Dissabte, 13 de maig

A les 11.30 h, a la plaça del Castell.

 

Sessió II. Maquetació col·lectiva al Mur Jove: entre totes i tots dissenyarem i compondrem l’espai expositiu (els elements, la distribució, l’equilibri visual...) per a la trentena de fotografies seleccionades pel jurat d’experts.

 

 

Dissabte, 13 de maig

A les 18.00 h, al Mur Jove, a la plaça del Castell.

 

Inauguració de l'exposició col·lectiva, picadeta, votació del jurat popular i entrega de premis.

 • Oferirem una picadeta per inaugurar l’exposició col·lectiva.
 • A continuació, el públic assistent votarà dos segons premis: un per a una fotografia en blanc i negre, i un altre, per a una fotografia en color.
 • Tot seguit, els regidors de Joventut i de Participació faran entrega dels 3 premis guanyadors i el director del taller repartirà als autors de les 30 fotografies seleccionades una còpia de cadascuna.

 

 

Premi del jurat d’experts:

 • 1 xec per valor de 100 € per a aprofitar als comerços del poble.

 

Premis jurat popular:

 • 2 xecs per valor de 50% per a bescanviar als comerços del poble.
 • Còpia de les obres seleccionades per a l’exposició col·lectiva al Mur Jove.

 

Organitzen: Mark Sicon, fotògraf, i Neus Berenguer, tècnica del projecte De la participació al protagonisme juvenil.

 

Bases del taller-concurs

Bases del concurs del taller de fotografia analògica
Bases concurs de foto.pdf
Documento Adobe Acrobat [368.7 KB]

 

Biografia del tallerista

 

 

 

Mark Sicon

 

Mark Yareham, més conegut com Mark Sicon, és un fotògraf anglo-espanyol nascut i resident a València. Diplomat a la prestigiosa escola valenciana de fotografia Espai d'Art Fotogràfic, actualment pendent de cursar el Màster en creació i producció d'estai d'art fotogragic i la Universitat de València.


És un jove artista extravertit que mostra preferència per la recuperació de la fotografia analògica, com reflecteix gran part del seu treball i de la seua obra

Biografia del jurat d'experts

Juana Romeu Madrid

 

Nascuda a Puçol i resident a Museros, s'aficiona a la fotografia gràcies al fòrum d'amics apassionats Flashcamera, on adquireix els primers coneixements de la càmera, edicions i processats, seguint amb màsters d'il·luminació, de composició, de processats, de nus, de nocturnes, de Boudoir i hdr, impartits per grans mestres de la fotografia.

 

Ha participat en exposicions col·lectives i individuals al Port de Sagunt, al Monestir del Puig, Exposició fotogràfica de Bancaixa a la Casa Garcerán de Sogorb, MUMAF (Museu Fotogràfic de Manises), Espai Obert de Benimàmet, Museu Manolo Rodríguez de Navajas.

 

També ha obtingut diversos premis en concursos, com ara:

 • 1r premi categoria color en la I Maratón Villa de Navajas 2011.
 • Millor fotografia categoria Fuentes Urbanas I Maratón de Soneja 2012.
 • Premi a la Millor Fotografia de totes les fotografies en la II Maratón Villa de Navajas 2012.
 • 2n premi al Concurs Fotogràfic Jaime y el Puig 2012.
 • 1r premi a la millor fotografia Fiestas de Museros 2013.

Nicolás Llorens

 

Nicolás Llorens va nàixer a Castelló de la Plana (1968). Estudia el batxillerat a València i des de molt jove troba interés i passió per la fotografia, esdevenint professional ja amb 18 anys. Amb els seus primers treballs, comença la seua formació acadèmica fotogràfica. Treballa en el món editorial on destaca per la realització i coordinació de tota la fotografia de la Gran Enciclopèdia Valenciana (DCV, 1990) durant quasi quatre anys, que va simultanejar amb els estudis de Filosofia i Ciències de l'Educació. Es llicencia en Filosofia per la Universitat de València.


També s'introdueix en el món de la moda i de la publicitat, que abandona després de diversos anys per dedicar-se a la fotografia de teatre a València i Madrid, és també fotògraf dels Teatres de la Generalitat de València. La seua afició pels museus el porta a treballar i fotografiar part de les col·leccions del Museu d'Arqueologia de Sagunt, del Museu Sant Pius V a València, on també hi fa treballs d'informatització de l'inventari de dibuixos i gravats, del Museu de la Ciutat a València, del Museu González Martí de València, i també de l'obra de pintors i escultors.

 

Al llarg d'aquests anys intervé en nombrosos congressos tant de fotografia com d'estètica. El 1998 comença una nova experiència, la creació del CVAE (Centre Valencià d'Art Experimental), i ja el 2002, la creació d’Espai d’Art Fotogràfic, una escola de fotografia i sala d'exposicions, que actualment dirigeix.

 

També en el camp de l'ensenyament ha fet classes en la Universitat Politècnica de València i com a professor de filosofia en secundària. Aquesta manera filosòfica d'aproximar-se a la fotografia, tant en la seua praxi com en l’ensenyament, s'ha accentuat en haver cursat els estudis de postgrau en el programa de doctorat d'Estètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de València. En els últims anys, se centra en el camp de fotografia de fauna. Actualment manté una intensa activitat en ambdues vessants: d'una banda, l'ampliació i la internacionalització del currículum que ofereix l’Espai d’Art fotogràfic, i d'altra, la realització d'un treball sobre la distinció entre cultura i naturalesa.

 

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2018
Calendari fiscal 2018.pdf
Documento Adobe Acrobat [238.9 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES