AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

I Trobada de Joves de l’Horta Nord

El cap de setmana passat (1, 2 i 3 de desembre), la colla organitzadora del Museros Holi Fest 2017 va participar en la I Trobada de Joves de l’Horta Nord, un encontre de 80 adolescents de la comarca a l’alberg Argentina de Benicàssim.


La joventut muserenca, amb una participació de 15 joves, va gaudir d’aquesta convivència tan intensa com estimulant, en la qual s’exposaren els projectes participatius desenvolupats a cada poble, i s’entaulà una gran amistat fonamentada en l’entusiasme i l’afinitat per fer aportacions a la societat. A més a més, tothom hagué de responsabilitzar-se d’alguna tasca o dinàmica de la Trobada, que realment resultà una vivència de cooperació i apoderament: des de preparar els berenars, fins a dirigir tallers d’escacs, customitzar samarretes, jugar a softcombat, realitzar interpretacions teatrals i fòrums de debat.

 

Val a dir que en presentar el Museros Holi Fest, els nostres ambaixadors es constituïren com uns influencers absoluts; molts xics i xiques d’altres pobles de la contornada volen replicar aquest model de festa i els han demanat assessorament per a autoorganitzar-se també.

 

Ara, ja de tornada, només resta materialitzar les ganes de continuar involucrant-se en més projectes autogestionats i, fins i tot, algun voluntariat. Des de les regidories de Joventut i de Participació, amb la supervisió de l’animadora de l’Espai Jove, Lucía Gradolí, els donem tota la confiança, ànim i suport que mereixen.

Primera jam de grafit a Museros

Dissabte passat, 25 de novembre de 2017, un grup d’adolescents del poble festejaren la primera jam de grafit muserenca, al mur de la pista de bàsquet del poliesportiu municipal.


L’origen de la iniciativa rau en una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017: condicionar una zona per a expressions d’art urbà. Així doncs, l’últim mes d’agost, aprofitant la urgència de rehabilitar la pista de bàsquet, es feren les obres corresponents i se’n destinà la paret lateral aquesta petició ciutadana.

 

Tanmateix, preveient els terminis de les intervencions municipals i atenent la demanda grafitera expressada en diverses ocasions, s’organitzà prèviament un taller d’iniciació al grafit mural en la IX Setmana de la Joventut, pel maig de 2017, en el qual una trentena d’adolescents esbossà i pintà el que es va batejar com a Mur Jove de la plaça del Castell. Amb aquesta activitat, dinamitzada pel col·lectiu de Tripas Aerosol, els assistents aprengueren a treballar en equip, a desenvolupar un concepte inclusiu i propositiu (el despertar de la joventut muserenca, en aquest cas) i a manejar els vaporitzadors de colors com cal.

 

Pocs mesos després, l’octubre de 2017, es presentà el nou Espai Jove i es realitzà un sondeig de les expectatives de les xiques i dels xics del poble, del qual, a més d’altres tantes bones idees i peticions, es tornà a manifestar la voluntat de gaudir d’un espai per pintar legalment. Per aquest motiu, es va convocar una reunió per a organitzar la inauguració del mur grafiter del poliesportiu d’una manera senzilla i familiar, com va decidir la colla impulsora. Durant les setmanes següents, aquest aplec d’adolescents va acordar: el dia i la data, regles de cortesia per pintar-hi lliurement, gestionar el pressupost fixat per la regidoria de Participació, i dissenyar i dirigir la promoció de l’esdeveniment, entre molts altres afers. Val a dir que durant el procés de planificació de la celebració es comentaren apetències que, fent un exercici de congruència, es van ajornar per a cites futures.

 

Pel que fa al desenvolupament de la jornada grafitera, és ressenyable l’entusiasme dels membres del comité organitzador, que va traslladar tot el material necessari al poliesportiu i preparà la taula i els seients per dinar pizzes tots a una primer, i també per dissenyar i retallar plantilles després. Mentre l’artista convidat, Artur López, esbossava la primera part del mural, la colla de joves va acordar la zona on cadascú plasmaria la seua obreta particular i la manera de distribuir el material. Artur López i les treballadores de Joventut i de Participació van supervisar l’activitat i aconsellaren els adolescents sobre com aprofitar més l’espai i fer un bon ús dels esprais. Certament, totes i tots van demostrar molta solidaritat i companyonia i es van ajudar mútuament amb ànims, idees, matisos, remats i fins i tot interaccions plàstiques.

 

De fet, algunes persones que passaven el dia al poliesportiu s’hi arrimaven encuriosides per la bona energia que desprenia la trobada grafitera. També, cap a última hora, vingueren alguns pares i mares amb els seus fills més menuts, admirats per l’amenització, i aprofitaren per a expressar les ganes que l’Ajuntament continue donant suport a aquest tipus d’iniciatives en les quals el veïnat, de qualsevol edat, expressa el que necessita, s’autoorganitza, manifesta el seu potencial creatiu i, sobretot, gaudeix de la germanor, com bé ha quedat demostrat en comptades ocasions i ara reflecteix part de la pista de bàsquet.

 

Respecte al futur del mur, la seua gestió passarà a mans dels usuaris de l’Espai Jove, que decidiran amb la mediació del personal tècnic pertinent si organitzar més intervencions col·laboratives, lliurar-lo a disposició del públic general aficionat al grafit per a intervindre’l espontàniament, o cedir-ne part a altres col·lectius socials per a il·lustrar la causa o motiu que els represente. De fet, un parell d’associacions ja s’hi han interessat. En qualsevol cas, la joventut grafitera de Museros enceta un procés en què haurà de continuar demostrant que aquest art efímer consolida les seues ganes d’imprimir seny i enginy al llenç del viure.

Inauguració del nou Espai Jove

El passat divendres, 20 d’octubre, a les 18.00 h, es va inaugurar el nou Espai Jove del carrer Major de Museros. Al llarg de la vesprada, hi assistiren, aproximadament, 35 persones. La Regidoria de Joventut tingué l’honor de convidar a una picadeta i la nova treballadora de l’Espai Jove, Lucía Gradolí, animadora juvenil i educadora social, va dinamitzar l’encontre.

 

Després de les presentacions, Lucía explicà que l’Espai naixia amb la voluntat d’esdevenir una llar de benestar, on relacionar-se entre iguals i gestar els projectes que els interesse amb l’acompanyament professional. En definitiva, una casa per al jovent on aprendre i gaudir les fites i els valors de la convivència i la cooperació.

 

Tot seguit, els joves i les joves que havien acudit a la convocatòria van tindre l’oportunitat d’expressar, en diversos panells repartits per les diferents estances de l’Espai, quins són els seus gustos, preocupacions, preferències i expectatives. Amb aquest comboi, els participants i les participants van poder explorar totes les instal·lacions ja que hi havia qui encara no coneixia el lloc, i també intercanviar opinions. Després d’uns minuts en els quals es respirava il·lusió i vitalitat, es posà en comú la pluja d’idees que farcia cada cartolina: quines activitats voldrien fer, com els agradaria decorar l’Espai, a qui segueixen en Internet, etc. Si bé trobaren molts punts en comú, també es va apreciar la diversitat, considerant-la com una riquesa personal i col·lectiva, i s’assumí el repte estimulant de donar cabuda a totes les aportacions.

 

Finalment, la major part dels joves i de les joves van decidir quedar-s’hi tota la vetlada fins al tancament, a les 20.30 h. D’aquesta manera, durant una hora i mitja més, un nombrós grup d’adolescents jugà, conversà i va riure respectuosament per tot arreu i cada raconet; al capdavall, reviscolaren l’Espai de la millor manera, confraternitzant.

 

I amb aquest bon regust encetem la nova etapa, confiem que tothom l’assaborisca alegrement!

Curs de formació permanent Educador de col·lectius amb necessitats educatives especials

Us recordem que encara queden places per al curs de formació permanent Educador de col·lectius amb necessitats educatives especials, corresponent al Programa intermunicipal de formació i temps lliure. Per fer la matrícula o demanar més informació, consulteu al PIJ de Museros (carrer Major, 17, 1) o envieu un correu electrònic a joventutmuseros@gmail.com

 

Aquest és un projecte gestionat conjuntament per les regidories de joventut dels ajuntaments de Massamagrell, de Museros, de la Pobla de Farnals, de Tavernes Blanques i de l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Meliana.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2018
Calendari fiscal 2018.pdf
Documento Adobe Acrobat [238.9 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES