AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

NOTÍCIES DE CULTURA

Presentació del llibre 'Poesies i proses valencianes' de Teodor Llorente, a la biblioteca municipal de Museros

27 d'abril de 2017

El passat dijous, 27 d'abril, Rafael Roca, professor de la Universitat de València i estudiós de la Renaixença valenciana, especialitzat en la figura de Teodor Llorente, va presentar el volum recopilatori de composicions i escrits en valencià d'aquest autor vinculat a Museros. El llibre consta de cent cinquanta-una composicions líriques i vint escrits en prosa, modernitzats lingüísticament per a fer més accessible l'obra a tots els públics. Durant la presentació, el professor Roca, va parlar del caràcter i de la vida de l'autor valencià, mentre es projectaven fotografies de Llorente i de la seua família a la residència situada a Museros. L'acte el va presentar el regidor de Cultura, Víctor Xercavins, i també hi van assistir l'alcaldesssa, Cristina Civera i altres membres de l'equip de govern, i també, familiars de Llorente i veïnat del poble. L'acte va concloure amb la lectura per part dels assistents d'alguns poemes dels que recull l'obra.

Premi Sambori Local Museros 2017

L’Ajuntament de Museros, amb la col·laboració de la Coordinadora de l’Horta Nord d’Escola Valenciana,del CEIP Blasco Ibáñez, de l’Escola La Masia i de l’IES Museros, han organitzat, per primera vegada, el Premi Sambori Local Museros 2017, un certamen de literatura en valencià, que va tindre lloc, divendres, 24 de març, a la Casa de Cultura, i que ha representat un gran èxit d’assistents i de participants.

 

Els xiquets i les xiquetes d’infantil, d’educació primària i d’ensenyament secundari obligatori guardonats van ser rebuts a la porta de la Casa de Cultura pel grup de dolçaines de l’Escola La Masia.

 

A l’acte, assistiren tant l’alumnat com el professorat i la direcció dels diversos centres, i evidentment, els familiars dels xiquets i de les xiquetes que volgueren acompanyar-los en un acte tan emotiu i important per a ells.

 

Els parlaments de benvinguda de l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera Balaguer, i del regidor de Cultura, Educació i Promoció Lingüística, Víctor Xercavins i Garcia, donaren les gràcies als 41 xiquets i xiquetes que amb els seus treballs participaren en aquests premis, i també, a tot l’equip educatiu per la seua implicació i treball a l’hora de seleccionar els millors treballs de cadascuna de les aules.

 

Posteriorment, el mantenidor de l’acte, Francesc Pedroche, va presentar el grup que va amenitzar tota la cerimònia de lliurament de diplomes de reconeixement i de regals per als seleccionats de les diverses aules dels centres. El grup Arrop i Tallaetes va fer ballar, cantar i divertir-se tant a menuts com a majors, i va crear un ambient de festa.

 

L’Ajuntament de Museros desitja molta sort i dóna l’enhorabona a aquells que passen a la fase comarcal. També dóna les gràcies a tots els assistents i convida els xiquets i les xiquetes perquè participen en el pròxim Premi Sambori Local Museros 2018 amb els seus treballs.

Prestatgeria de la Igualtat

La Regidoria de Cultura, Educació i Promoció Lingüística i la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de Gènere han creat una Prestatgeria de la Igualtat per a la igualtat a la nostra biblioteca, on trobareu llibres de lectura, d’informació, contes per als més menuts i les més menudes, etc. tots els teniu a la vostra disposició.

Inauguració de l'exposició "Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana"

El passat dimecres, 25 de gener, va tindre lloc la inauguració de l'exposició “Faixa roja, faixa blava. La pilota valenciana”, a la Casa de Cultura de Museros. A més, es va realitzar un homenatge als pilotaris Josep Alfonso Alcaina, “Alfonso”; Paco Garcia Gimeno, “Garcia”; Paco Ruiz Forner, “Ruiz”; Joaquín Lizondo Vergara, “Ferreret”, i Vicent Ruiz Sanfèlix, “el Xato de Museros”. L'Ajuntament va entregar, als seus familiars, i a Vicent Ruiz, personalment, un socarrat com a mostra de reconeixement. Així mateix, Adrián Celda García, Vicent Garcia Sanchis i Enrique Ruiz Gimeno, pilotaris en actiu, van rebre uns detalls d'agraïment per la seua dedicació i treball, per part de la Federació de Pilota Valenciana i l'Ajuntament. El regidor de Cultura, Educació i Promoció Lingüística, Víctor Xercavins, va obrir l'acte agraint als assistents i familiars dels homenatjats la seua presència. Va destacar el valor de l'exposició com una font de coneixement, i com un al·licient per reviscolar el sentiment per aquest esport valencià a Museros. De la mateixa manera, el comissari de l'exposició i director del Museu de la Pilota del Genovés, David Sarasol, va fixar el propòsit de la mostra com un homenatge i un record a la història de la pilota valenciana. El regidor d'Esports, Juan José Carrión, va subratllar la importància de la pilota valenciana al poble amb el record de “l'invencible trio de Museros”, entre altres. D'altra banda, l'alcaldessa, Cristina Civera, va fer un recorregut pels moments més importants de la carrera com a pilotaris dels homenatjats. Finalment, el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Juan Contreras, va assenyalar la importància de donar suport als actuals pilotaris perquè el nostre esport continue viu.

 

El gran nombre d'assistents van poder conéixer en profunditat un esport de mestratge i passió que es part innegable de la cultura valenciana. L'exposició es podrà visitar, de dilluns a divendres, entre les 18.00 h i les 20.30 h, fins al 24 de febrer.

Acte de cloenda per la celebració dels 25 anys de la Casa de Cultura

16 de gener de 2017

Dissabte, 14 de febrer, el Taller de teatre d’adults de Museros va tornar als escenaris per celebrar l'acte de cloenda del 25é Aniversari de la Casa de Cultura. Es va representar l'obra Instants, dirigida per María Colomer, que recull algunes de les escenes que han format part de la trajectòria del grup des que es va formar ja fa quinze anys.

 

L'acte va començar amb un discurs del regidor de Cultura, Educació i Promoció Lingüística, Víctor Xercavins, que va remarcar els actes més significatius que han ocupat aquest any de commemoració i també va donar les gràcies a totes les persones que ho han fet possible, com també als veïns i a les veïnes de Museros que omplin d'activitat i de vida el nostre àmbit cultural. Després, l'alcaldessa, Cristina Civera, va destacar el paper de la Casa de Cultura com un espai per a la creació i l'expressió d'un projecte comú i propi, un lloc on fomentar la participació i la diversitat entre persones, del qual els veïns i les veïnes han de ser els protagonistes. Els dos responsables van agrair el compromís dels anteriors alcaldes, regidors, coordinadors i personalitats culturals pel treball aconseguit fins ara. L'objectiu de l'acte, totalment gratuït per a tot el que vulguera acostar-s'hi, era tancar tot un any de celebracions entorn a un edifici que forma part de la vida cultural del municipi i que s’ha convertit en tot un referent gràcies a la quantitat i diversitat d'activitats socioculturals que ofereix. Després de la representació teatral, en què participaren vint-i-tres dels membres del Taller de teatre, els assistents van poder gaudir d'un piscolabis a la porta de la Casa de Cultura.

Presentació de 'Museros. Geografia, història, paisatge'

Dijous, 15 de desembre, a les 19.30 h, va tindre lloc la presentació de l'obra Museros. Geografia, història, patrimoni a la Casa de Cultura de la població. A l'acte van acudir vora un centenar de veïns i veïnes de Museros als quals Abel Soler, coautor del llibre, els va oferir un xicotet recorregut del que trobaran en l'obra i va explicar algunes anècdotes i curiositats que arreplega.

 

També van intervindre, Víctor Xercavins, regidor de Cultura; Vicent Pérez, alcalde en funcions, i M. Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, patrocinadora de l’edició dels 500 exemplars. Els tres van ressaltar «la importància d'haver tret a la llum esta obra que aborda la història de Museros sense pors, sense prejuís i sense cap intenció de crear polèmiques i que s'ha elaborat amb criteris historiogràfics moderns, amb rigor i amb un gran treball d’investigació».

 

En acabar l'acte, els assistents van poder adquirir el llibre (se'n van vendre vora un centenar) amb un donatiu de 12 €. Cal remarcar que els ingressos obtinguts es destinaran íntegrament a tres ONG: Alanna, Dasyc i l'Associació No Més Violència, vinculades a la prevenció del risc d'exclusió social en menors i a la lluita contra la violència de gènere, les quals ja han treballat a Museros i s'han compromés a oferir activitats en l'àmbit educatiu per a conscienciar sobre les problemàtiques amb què treballen.

 

L'obra es podrà adquirir, fins esgotar existències, al mateix Ajuntament de Museros de matí (de 08.00 h a 15.00 h), i de vesprada, a la Casa de Cultura (de 17.00 h a 21.00 h). Si la demanda és gran i s’esgota esta edició, l'Ajuntament té previst obrir una llista de reserves i fer una nova tirada perquè cap veí o veïna que vulga tindre el llibre es quede sense esta obra tan important per a tots els muserencs i muserenques.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2018
Calendari fiscal 2018.pdf
Documento Adobe Acrobat [238.9 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES