AJUNTAMENT DE MUSEROS
AJUNTAMENT DE MUSEROS

Campanya per l'eliminació de la violència contra les dones 2017

Manifest 2017 en commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Manifest en commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona
Manifest 25N 2017.pdf
Documento Adobe Acrobat [221.9 KB]

Noticies

24 de novembre de 2017

 

Commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

 

Ciutadans, membres de l’Associació de Veïnes i Veïnes de Museros (AAVV) i l’Equip de Govern, es reuniren el passat divendres, 24 de novembre, per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Al balcó de l’Ajuntament es va penjar el NO elaborat l’any anterior pel veïnat muserenc. Durant l’acte, es recitaren diversos poemes i s’explicà el significat del mural pintat per l’AAVV davant de l’Ajuntament. A més, molts assistents acabaren d’omplir el mur amb missatges a favor de la igualtat, la llibertat i el respecte. Per tancar l’acte, es va llegir el manifest contra la violència de gènere que podeu consultar a aquesta pàgina web.

20 de novembre de 2017

 

Xarrada "Violència de gènere i mitjans de protecció de les víctimes"

 

L’Associació de Veïnes i Veïns Museros va organitzar una xarrada per conéixer, de la mà de professionals, els mitjans de protecció de les víctimes de violència de gènere. Treballadores socials de Museros, juntament amb personal de la Policia Local, explicaren els recursos existents en matèria de prevenció i de protecció de les víctimes de la violència contra les dones, durant la vesprada d'ahir, 20 de novembre. La campanya contra la violència masclista continua amb el taller Música per la igualtat, que tindrà lloc el pròxim 22 de novembre, a les 18.00 h, a la Casa de Cultura.

Programació

DISSABTE, 18 DE NOVEMBRE

 

Durant tota la jornada, l’Associació de Veïnes i Veïns de Museros, amb la col·laboració de l’Ajuntament, pintarà el mur de davant de l’Ajuntament per dir prou a la violència masclista. Es convida tota la població a participar en l’activitat.

DILLUNS, 20 DE NOVEMBRE

 

19.00 h

 

"Violència de gènere i mitjans de protecció de les víctimes"

 

L’Associació de Veïnes i Veïns de Museros us convida a aquesta xarrada que portarà a terme Dioni García Jiménez, llicenciat en dret, criminòleg i policia local encarregat de violència de gènere.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIMARTS, 21 DE NOVEMBRE

 

18.00 h

 

La discriminació de les dones

 

En aquest taller, impartit per María Murgui, es donaran les pautes per entendre com al llarg de la història la discriminació de la dona ha limitat els seus drets civils i com l’ha afectada. S’aprendrà a distingir i a aplicar els conceptes sexe i gènere, s’analitzaran els estereotips de gènere i la seua influència en el nostre entorn.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIMECRES, 22 DE NOVEMBRE

 

18.00 h

 

Música per la igualtat

 

Taller lúdic, impartit per Lorena Mocholí Badillo i Ana Vicente Monmeneu, en el qual s’analitzaran i es reflexionarà sobre cançons antigues i actuals en què la lletra mostra uns caràcters masclistes.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIJOUS, 23 DE NOVEMBRE

 

17.30 h

 

Conta un altre conte

 

Taller lúdic, impartit per María Colomer, en el qual es treballaran contes tradicionals des del punt de vista de la perspectiva de gènere.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIVENDRES, 24 DE NOVEMBRE

 

Al llarg del matí, l’alumnat de l’ESO anirà a la Casa de Cultura per tal de realitzar el taller lúdic Música per la igualtat.

18.30 h

 

Es llegirà un manifest a la porta de l’Ajuntament, i a la façana, es penjarà el tapís elaborat l’any anterior per la ciutadania i s’explicarà el mural pintat a la paret de davant de l’Ajuntament.

19.30 h

 

Cinefòrum

 

L’Associació de Veïnes i Veïns de Museros us invita a la projecció i al debat d’una pel·lícula, dins del cicle sobre educació en valors que tractarà sobre la violència contra la dona.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIUMENGE, 26 DE NOVEMBRE

 

19.00 h

 

La dona sola

 

Aquesta obra tracta d'una dona marginada, utilitzada i reprimida pel seu marit i per altres membres de la família. Posseïdora de molts electrodomèstics i acompanyada únicament per una ràdio, un tocadiscos i una televisió, se sent buida i sense llibertat. L’arribada d’una nova veïna canviarà la seua visió de la vida.

 

Interpretació: Pilar Rochina Villanueva

Direcció: Paco Sarro

Revisió: Fernando Soler

Autor i autora: Dario Fo i Franca Rame

 

L’entrada a l’obra és gratuïta, i en acabar, es farà un col·loqui.

 

Lloc: Casa de Cultura

DIMECRES, 29 DE NOVEMBRE

 

19.00 h

 

“Relatos salvajes de género”

 

Presentació d’aquesta novel·la editada pel grup valencià emeDona i l’editorial Sansy, i il·lustrada amb relats policials amb una perspectiva innovadora sobre la violència de gènere. Autores i autors: Eva García, policia local; Enrique Arrúe, oficial de la Policia Local, graduat en Ciències Policials i criminòleg, i M. Carmen Pérez, educadora social i postgrau en Violència de Gènere.

 

Lloc: biblioteca municipal

Nota: durant la setmana, el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament impartirà xarrades i farà tallers als diversos centres educatius del nostre municipi.

 

D’altra banda, també gaudirem d’una decoració especial de pancartes pel nostre poble elaborades pels alumnes i per les alumnes dels centres educatius de Museros.

Plaça del Castell, 1

46136 Museros

 

Tel. 961441680

Fax. 961444830

CALENDARI FISCAL 2018
Calendari fiscal 2018.pdf
Documento Adobe Acrobat [238.9 KB]

PERÍODE MITJÀ DE PAGAMENT A PROVEÏDORS

Segons la legislació vigent, ací podeu consultar el càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors per part de l'Ajuntament de Museros.

CITA PRÈVIA

Cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Referència: TSI-050100-2009-0167

Comunica'ns les incidències o dubtes medioambientals que consideres. Tan prompte com estiga resolta, t'ho notificarem.

VISITES REBUDES